„SaunaFest se stal jednou z nejprestižnějších evropských saunových událostí. Jeho pořádání pro nás znamená obrovskou inspiraci a možnost spatřit světovou špičku v saunových animacích na jednom místě. Jsme velice rádi, že můžeme představit náš špičkový Saunový svět, jak zahraničním a domácím soutěžícím, tak i široké veřejnosti," uvedl generální ředitel Aquapalace Praha Martin Komárek.

Tradičně se v rámci festivalu uskuteční dvě hlavní soutěže v provedení saunových ceremoniálů - Grand Prix Czech Republic a Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech. V obou soutěžích předvedou saunéři odborné porotě i návštěvníkům z řad široké veřejnosti zážitkový saunový ceremoniál. Ti pak následně zhodnotí jak celkové provedení, tak vhodnost vybraných vonných esencí, tak i komunikaci saunéra s návštěvníky. Třetím soutěžním kláním je soutěž s názvem Mistr ručníku, kde předvedou saunéři své umění i mimo saunu, v rámci společenského večera.

"Smyslem SaunaFestu, ale není jen samotná soutěž. Chceme návštěvníky upozornit na důležitost pravidelného saunování, které má příznivý dopad na zdravý životní styl," řekl Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů, odborník na zážitkové saunování a ředitel produkční společnosti Rain.cz, která společně s Aquapalace Praha zajišťuje organizaci akce.

Čtěte také: Grand Prix 2016 v jízdě na tobogánu v Čestlicích vyhrála Aneta Přibylová