To je jen část scénáře, podle kterého se odehrávají noční vyjížďky pytláků za laciným úlovkem také na Kladensku.

Jak potvrdil lesní správce z nedalekého Nižboru, Ivan Lengyel, novodobí pytláci vybavení často drahými terénními vozy a zbraněmi to považují za fajn zábavu vrcholící vybranou lahůdkou. „Jedna skupina vozidlem zvěř uštve a zastřelí. Další zvíře naloží do zavazadlového prostoru. Dokazování je velmi složité, protože posádka druhého vozu u sebe pochopitelně zbraň nemá," řekl Lengyel.

Přestože každé úmyslně ulovené či při nehodě sražené zvíře podléhá přísné evidenci myslivců a veterinářů, stále je dost těch, kteří chtějí zákon obejít. Policisté řešili na Kladensku v posledních dnech hned dva takové případy.

Mezi obcemi Srbeč a Pozdeň slyšeli v noci velmi hlučné vozidlo, které svítilo na pole. Pokoušeli se ho proto zastavit. Muž za volantem odmítal.

„Po několika minutách policisté přece jen sedmadvacetiletého řidiče ze Slánska zastavili. Při kontrole jeho auta našli červené skvrny. „Vzhledem k tomu, že řidič byl již v minulosti podezřelý z pytláctví, provedli policisté kontrolu okolí. Mrtvou a ještě teplou srnu našli opodál. Muž je nyní podezřelý z trestného činu pytláctví," řekla policejní mluvčí Jana Šteinerová. Vyčíslená škoda je více než čtrnáct tisíc korun a pachateli hrozí vězení. Další případ se stal u Bratronic. Nalezena byla zabitá bachyně před porodem. Pachatel nikoli. Škoda je více než šest tisíc korun.