Kvůli rekonstrukci bude provoz částečně omezen. Mezi 21. a 26. červnem bude nástupní prostor ve směru jízdy k Olšanskému náměstí přemístěn do zadní části zastávky a ve směru k Nákladovému nádraží Žižkov do její přední části. S postupem prací se pak chystají ještě zrcadlově obrácené posuny – ty se uplatní od 5. do 17. července.

I záchranáři, kteří pomáhali jednomu pacientovi, museli v pondělí zasahovat v Revoluční ulici v centru metropole, kde se necelé čtyři hodiny po poledni střetla tramvaj s osobním autem.
KRIMI MIX: Střet tramvaje s autem se neobešel bez zranění

Zdravotní nezpůsobilost vlastnit zbraň? Nic výjimečného
V loňském roce, na jehož sklonku bylo v hlavním městě 35 055 držitelů zbrojních průkazů, 20 lidí o toto oprávnění přišlo ze zdravotních důvodů. Vyplývá to z informací, které pražská policie v pondělí zveřejnila na svých webových stránkách.

O rok dříve, kdy odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál evidoval „jen" 34 310 platných zbrojních průkazů, jich bylo na základě zdravotního posudku odebráno dokonce 25. V roce 2014, kdy policisté evidovali 35 170 držitelů, lékařské dobrozdání nepřipravilo o zbrojní pas nikoho.

Přepadení banky.
Nenapravený lupič šel po přepadení mlsat do nejbližší cukrárny

Radnice přispěje seniorům na SOS asistentaDetektor pádu, velké SOS tlačítko či funkce přesného určení polohy. To nabízí tzv. SOS asistent pro seniory. Na jeho pořízení momentálně radnice přispívá obyvatelům Suchdola přibližně dvěma a půl tisíci korun. Zájemci se můžou hlásit do 30. června na e-mailové adrese spolu@praha-suchdol.cz nebo na sebe můžou nechat kontakt při osobní návštěvě v kanceláři starosty.

Ilustrační foto.
Dvanáctka vybuduje 22 sociálních bytů pro seniory