„Měly by být nově zhodnoceny provedené důkazy, věc byla vrácena zpátky, původní rozhodnutí soudu v Příbrami bylo zrušeno," řekl Jiří Wažik z krajského soudu. Soud podle něj rozhodl na neveřejném zasedání.

Podle mluvčího příbramského soudu Miloslava Boudníka termín nového hlavního líčení zatím není znám. Případ se do Příbrami nevrací poprvé. Langmajer dostal podmínku už v roce 2009, tento rozsudek ale nakonec zrušil Nejvyšší soud na podnět bývalé ministryně spravedlnosti Daniely Kovářové, která v Langmajerův prospěch podala dovolání. ¨

Příbramský soud se kauzou začal znovu zabývat loni v prosinci, kdy mimo jiné konfrontoval výpovědi dvou dopravních expertů, jejichž závěry se neshodovaly. Nakonec ale opět dospěl k tomu, že bývalý radní je vinen, a uložil mu dvouleté vězení s odkladem na tři roky a pětiletý zákaz řízení aut. Ani to už ale neplatí.

Nehoda se stala v září 2007 na rychlostní silnici R4 u Dobříše na Příbramsku. Langmajer v terénním voze zezadu narazil do Volkswagenu Polo řízeného dvaatřicetiletou ženou, když stála nebo pomalu jela v odstavném pruhu. Žena podle znalců zřejmě přejížděla do pravého jízdního pruhu a pak se chtěla vrátit zpět do odstavného. Langmajer ji údajně chtěl objet zprava, což se nepodařilo. Levý pruh podle radního v té době nebyl volný, jelo tudy prý jiné vozidlo.

Řidička zraněním na místě podlehla. Její šestiletá dcera vyvázla s otřesem mozku, tržnými ranami v obličeji a s psychickou újmou.