To, že se nacházejí na území města a měli by tedy jet maximálně padesátkou, mnohé řidiče rozhodně netrápí. 

„Jako otce dvou malých dětí mě současná situace naplňuje velkými obavami, a to nejen o mé děti. Mnoho řidičů při jízdě směrem do města nedodržuje předepsanou rychlost a po pravdě řečeno, i kdyby tomu tak bylo, i tato rychlost je s ohledem na situaci na tomto přechodu nepřiměřeně vysoká," upozornil Miroslav Novák.

Ten bydlí naproti hobbymarketu Obi. „Jde navíc o jediný přechod pro chodce na příjezdech do Mladé Boleslavi, který není chráněn retardéry, ani snížením rychlosti na 30 km/h a radarem," dodal.

Seznam přechodů čekajících na úpravy

Skutečnost, že se přechod nachází až v poslední části zhruba 400 metrů dlouhého mírného klesání, základní školy, dvou fotbalových hřišť, atletického areálu i bytové zástavby a zároveň nenutí řidiče dát nohu z plynu, z něj činí potenciální nebezpečí.

„O přechodu u 9. základní školy slyšíme poprvé. Prověříme přesné místo i stížnost obyvatel. V případě oprávněných obav bude jistě přechod zařazen do seznamu přechodů čekajících na úpravy," řekl mluvčí magistrátu Hana Kopalová. Takový seznam právě vzniká a několik přechodů již město zařadilo do plánu investic na příští rok.

Čtěte také: Chodec při střetu s autem nemá šanci. Jak se bránit?