„Majitelka se ublížení na zdraví dopustila tím, že dne 10. května okolo 22. hodiny v Králově Dvoře nezabezpečila svého psa, kterého vypustila na oplocený pozemek domu, ačkoliv mohla předpokládat, že se na pozemku mohou zdržovat osoby bydlící v domě. V té době se zde nacházela 46letá poškozená, kterou po přiběhnutí a bez varování pes kousl do levého předloktí," popsala útok psa policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Majitelka pitbula si tak zadělala na pořádný malér. Pes ženě totiž podle policejní zprávy způsobil takové zranění, které si vyžádalo měsíční pracovní neschopnost. 

„Z následného soudně lékařského hlediska dosahuje její zranění stupně ublížení na zdraví, čímž byla naplněna skutková podstata výše uvedeného přečinu. V případě odsouzení hrozí ženě až roční trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti," dodala k případu Marcela Pučelíková.

Řádně zabezpečení psi

Policisté upozorňují majitele psů, že každý je povinen mít svého psa řádně zabezpečeného, jen tak se může vyhnout následnému trestnímu stíhání v případě, že dojde k pokousání jiné osoby a celá věc naplní výše uvedenou skutkovou podstatu trestného činu.

Pitbulteriér sice patří mezi tolik diskutovaná bojová plemena, chovatelé a veterináři jsou ale zajedno. „Záleží na chovateli a výcviku psa. Pokud je správně vycvičen a vychován, nezaútočí," sdělil pan Marek, který se věnuje chovu rotvajlerů.

Čtěte také: Rotvajleři na ulici rozpoutali peklo. Majitel si u soudu vyslechl rozsudek