Na jaké pracovali téma, prozradil kastelán hradu Petr Slabý: „Protože je letošní rok věnován Lucemburkům, hlavní téma bylo Václav IV. a jeho život. Doprovodné pak Lucemburkové, čeští králové: Jan, Karel, Zikmund a doplňkové Filipína Welserová Zde se mohla dokončit rozpracovaná práce z minulých let."

Pro koho byla témata široká, mohl si vybrat a ztvárnit Václava jako dítě slavného otce Karla IV. , nebo jako vášnivého lovce, či jak si užívá života. Řezbáři Václava IV. viděli různě: při tajné svatbě, jak si vychutnává víno, jako důstojného vladaře, nebo v lázni.

Celé Křivořezání si nenechalo ujít téměř sedm tisíc návštěvníků, což je o hodně více než v předešlých ročnících. „Doufám, že na návštěvnost mělo vliv i to, že tu po celý týden byla k vidění i další jiná řemesla," mínil kastelán Slabý.

Řemesla byla nejen k vidění, ale i k vyzkoušení, takže například u mistra kováře si právě jeden klučina vykoval s jeho radou a pomocí malou podkovičku. U jiného stánku zase dívky pletly košíky z pedigu. O kousek dál se zase vyráběly šperky přímo nad plamenem. Nad hoblicí s dlátem v ruce se skláněly děti a vyřezávaly si jednoduché tvary z několika plátů balzy slepených k sobě.

Příchozí si nejen vyzkoušeli různá řemesla, ale rozhodovali svým hlasem, kde z přítomných řezbářů obdrží titul Řezák a obrazník. Tituly mají svůj podklad v historickém rozdělení řezbářů podle jejich specializace. Stačilo tedy vhodit korálek, který lidé dostávali u vstupu do nádoby na stole řezbáře.

V sobotu doprovázel Křivořezání bohatý kulturní program, například středověké šermířské souboje a hudba.
Práce z předešlých ročníků byly k vidění v galerii v purkrabství. Na závěr se tu dokonce rozdávaly řády. Jeden z nich dostal Matěj Mencl za výbornou držkovou polévku, která se podávala ve středu. Není divu, že se řezbáři na hrad Křivoklát rádi vracejí a vlastně tak vytvořili sehranou partu, která se ráda vidí.