Na Tyršově koupališti také vsází na čistou vodu vhodnou ke koupání. Podle správce Tyršova koupaliště Jakuba Dvořáka je tu voda upravována přírodními procesy, konkrétně voda u přítoku protéká ječnou slámou, do koupaliště jsou pak přidávány pouze přírodní bakterie.

Areál Tyršova koupaliště postupně prochází obnovou. Jen v předchozích letech tu bylo vybudováno nové sociální zařízení a sprchy, jsou tu nově opravená hřiště. Město Rakovník postupně také celý areál zvelebuje.

Sláva a lesk z třicátých let

Na oficiálních stránkách města je studie, jak by mohlo Tyršovo koupaliště v budoucnu vypadat, ovšem vzhledem k vysokým investicím budou opravy a rekonstrukce rozděleny do několika etap. Vedení rakovnické radnice se před rokem nechalo slyšet, že by chtělo navrátit koupališti jeho slávu a lesk z třicátých let minulého století.

To ovšem nebude tak jednoduché. Od roku 2014 je moderní sociální zázemí, navíc dnešní požadavky a nároky návštěvníků jsou zcela jiné.

Architektonická studie

„Je potřeba také postupovat v souladu s dnešními normami a podmínkami. Právě proto jsme oslovili architektonické studio, aby nám připravilo nějakou vizualizaci, jak by mělo Tyršovo koupaliště vypadat, abychom mohli pokračovat v dalších rekonstrukcích, které jsou zde plánované v dalších letech," řekl před časem Miroslav Samaš (ANO), místostarosta Rakovníka.

Architektonickou studii vytvořila pro město společnost A1 za bezmála osmdesát tisíc korun.

Ve studii, která je k nahlédnutí na oficiálních stránkách města, se počítá s vytvořením nových parkovacích míst, vzniknout by měly písčité pláže, vodní atrakce i dětský bazén. Nově by v areálu měla vzniknout také další budova se sociálním zařízením pro návštěvníky.

Čtěte také: Děti si užívají prázdnin, ale pozor! Léto u vody s sebou přináší i rizika