Na místo dorazilo nejprve několik mužů zákona, kteří taxikáře ztotožňovali, záhy však musela policie dokonce utvořit kordon a vytlačit taxikáře na chodník, aby nebránili dalšímu provozu. 

Řidiči taxislužeb jsou na společnost Uber dlouhodobě naštvaní, včera například jednoho z nich taxikáři napadli. Dnes se pak před Terminálem 2 i Terminálem 1 snažili polepovat jejich vozidla samolepkami "ilegální transport". 

Uber. Ilustrační foto.
Praha a Brno vyzvou ministerstva ke změně zákona kvůli Uberu

"Udělej si papíry jako my, kdyby si je měl, tak je ukážeš policajtům, ale máš h…," křičel například podle serveru Novinky.cz jeden z protestujících. Ti se snažili přimět policisty, aby řidiče osobních vozidel, kteří přiváželi cestující k letišti, legitimovali, muži zákona tak však nečinili. A to i z toho důvodu, že leckdy nešlo o řidiče společnosti Uber, ale o běžné cestující.

Taxikáři dlouhodobě protestují proto, že pro běžné řidiče taxíků platí odlišné podmínky než pro řidiče společnosti Uber.

Uber. Ilustrační foto.
Uber po nehodě v USA stáhl všechny samořízené vozy

Reakce primátorky města Adriany Krnáčové
„To co dělají taxikáři na Letišti Václava Havla, je ostudné a hodně to vypovídá o jejich inteligenci. Celé záležitost kolem Uberu už ale měla být dávno vyřešena vhodnou legislativou, která by stanovila jasná pravidla. To nemůže udělat Praha. My UBER nemůžeme zakázat, ani jakkoliv regulovat. Apeluju na příslušná ministerstva, aby přestala strkat hlavu do písku a k celému problému se postavila čelem, protože jinak se to bude stále stupňovat. Praha může provádět kontroly a ty provádíme, ale k čemu to je, když se problém neřeší trvale. Stejnou situaci navíc budeme řešit i v Airbnb, kde také nemáme oporu v legislativě, abychom si s tím poradili sami. Nejde mi o to, tyto moderní služby zakazovat, naopak musí být vytvořeny férové podmínky, které budou stejné pro všechny. To platí v případě Uberu, ale i Airbnb.“

Reakce předsedy pražské ODS Filipa Humplíka
Současná situace s válkou taxikářů na pražském letišti bohužel pouze dokumentuje neschopnost primátorky Krnáčové. Ta si vyřešení nové situace v pražské autodopravě vzala do osobní gesce. Přes několik urgencí ze strany ODS naprosto rezignovala a nechala bitvy taxikářských skupin přerůst do otevřené války. Tohle si fakt Pražané nezaslouží. Paní primátorka si už pomalu balí kufry, aby se za rok vrátila domů na Slovensko. Prahu nám nechá v totálním rozkladu. Válka taxikářů je jen špičkou ledovce.

Reakce režiséra a cestovatele Dana Přibáně
Nemohu si pomoci, ale spojení "pražský taxikář + pražské letiště = ostuda". Chápu, že jim vadí Uber, ale hulvátsví a násilí proti konkurenci zase vadí mě. A bohužel hulváství a podvody jsou první, co člověka napadne, když se řekne "pražský taxík". Přitom věřím tomu, že většina řidičů je slušná, ovšem tahle sebranka, která otevřeně vyhrožuje, že budou dál otravovat všechny řidiče a napadat ty, kteří jezdí s Uberem, se "úspěšně" stará o to, aby se pohled na pražské taxíky nezlepšil. Chtělo by to přísnější pravidla pro všechny, Uber ať platí daně a má přísnější předpisy a tihle ať přijdou o licence. Opravdu bych ocenil, kdyby z turistických průvodců zmizelo varování před pražskými taxíky, které tam visí už 25 let. Smutné je, že podle textu to není jen ta skupinka na Ruzyni, ale stojí za nimi velké dispečinky …vidím to, že přejdu konečně na Uber.