První z nich byla oznámena deset minut před půl osmou ráno, kdy se střetla dvě osobní vozidla. „O pět minut později a o necelých pět set metrů dále policisté vyjížděli k další nehodě dvou automobilů. U řidičů provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Při nehodách naštěstí nikdo neutrpěl žádné zranění," řekla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

V okamžiku, kdy policie šetřila první z těchto nehod a na místě byly všechny složky integrovaného záchranného systému, odehrála se na silnici v pořadí již třetí kolize. Sedmatřicetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a narazil zezadu do zaparkovaného služebního auta hasičského záchranného sboru se zapnutou světelnou signalizací, jehož posádka prováděla vyprošťovací práce.

„I tentokrát všichni účastníci silničního provozu vyvázli bez zranění a byla poškozena pouze vozidla. Celková škoda u těchto tří dopravních nehod byla předběžně vyčíslena na částku 320 tisíc korun. Nehody jsou nadále v šetření," dodala policejní mluvčí.

Čtěte také: Na obchvatu Kolína se srazilo auto s kamionem