Ten mezi 14.30 a 16. hodinou hostí worshop v rámci projektu Vandalem na jeden den. Organizátoři akce připravené společně s neziskovou organizací reSITE návštěvníkům připomínají: možná, že se necháte unést natolik, až zapomenete, že se nechcete ušpinit – což je samo o sobě se sprejem v ruce náročná disciplína.

Třešňovka v Hrdlořezích.
KRÁTCE: Třešňovka v Hrdlořezích je jako nová. Přibyly v ní nové stromy

Odstraňování sprejerských čmáranic, jichž terčem se v hlavním městě stávají nejen zastávky městské hromadné dopravy, ale ušetřeny nejsou ani prostory metra včetně vozidel a také tramvaje i autobusy, vyjde každoročně na miliony korun.

Bezplatné česání třešní vystřídá slavnost TřešňobraníPasení ovcí, které pomáhají s tradiční údržbou porostů v sadu, a akce TřeŽně jsou aktuálními lákadly obnovené Třešňovky v Braníku, která se nachází mezi ulicemi Věkova a Ve Studeném (a přístupná je také z ulic Psohlavců a Vrbova).  Do pátku zve tým Ekocentra Podhoubí, které se o Třešňovku stará, na akci TřeŽně, kdy si zájemci mohou přijít třešně bezplatně natrhat – přičemž mezi 15. a 19. hodinou budou na místě brigádníci, kteří třeba mohou zapůjčit žebřík a případně i pomohou s česáním. V neděli se ve stejném čase uskuteční sousedská slavnost Třešňobraní nabízející aktivity pro děti, muziku s harmonikou, houpací sítě, pasoucí se ovečky – ale také moštování třešní.  Chybět nebudou ani pétanque nebo šachový koutek. Odkaz na mapu umístění branické Třešňovky: http://bit.ly/2kFOvNd

Tunel Blanka. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Tunel Blanka si dá o víkendu pauzu