V průběhu železniční výluky totiž budou vlaky končit na provizorní zastávce v blízkosti stanice metra Vltavská. Předpokládaný návrat vlaků na trať je naplánovaný na září roku 2019.

Alois Negrelli  Viadukt nese jméno svého hlavního stavitele Aloise Negrelliho (1799 1858). Průkopník budování železnic v Rakousku-Uhersku, včetně prvních českých drah, se narodil do italské rodiny v Jižním Tyrolsku. Podílel se také na projektu Suezského p
OBRAZEM: Začala rekonstrukce Negrelliho viaduktu

Lesníci zkoušeli stabilitu známého platanuLesy hlavního města testovali, jak je na tom památný platan nad Lennonovou zdí. Strom, jehož stáří odborníci odhadují na 300 let, roste v Maltézské zahradě Velkopřevorského paláce na Kampě. Šetření odhalilo rozsáhlé narušení ve větvích naklánějících nad zdí. Oslabuje je dřevokazná houba rezavec štětinatý a otvory vyklované ptáky. Odborníci tak doporučili odlehčit stromovou korunu. Práce proběhnou nejpozději na jaře příštího roku.

Zastávka Ohrada.
Opakované stížnosti na zpoždění vedly k rozdělení linky

Stížnosti na zpoždění vedly k rozdělení linkyMění se obslužnost zastávek autobusů MHD Malá Ohrada a Velká Ohrada. Jde o reakci na požadavky radnice Prahy 13 vycházející ze stížností na soustavné zpožďování spojů na lince 142. Ta je posílena kloubovými vozy a ukončena v zastávce Velká Ohrada. Mě-ní se i trasa 137, ta končí v zastávce Malá Ohrada. Novinkou je linka 225. 

Klíště začíná být aktivní už při teplotách nad 5 °C.
Bojíte se boreliózy? Odstraněné klíště můžete přinést na rozbor do nemocnice

Pražská klíšťata jsou na tom dobřePodle prvních výsledků jejich sběru, který provádí Hygienická stanice hlavního města, není žádný z parazitů infekční. Jediný pozitivní výsledek z 8 testů zaměřených na klíšťovou encefalitidu zaznamenali odborníci v Kunratickém lese.

Kam za kulturou

Free Summer Events65 dní trvající letní program Galerie Rudolfinum nabízí vizuální, hudební či divadelní představení, performance, diskuse, prezentace zahraničních hostů nebo večerní DJ sety. Akce se budou odehrávat na prostranství před vstupem do galerie, ve dvoraně Rudolfina nebo v přilehlém parčíku. K dispozici jsou také prostory Artparku, Café Rudolfinum nebo Kina Rudolfinum. Nabízíme workshopy a dílny pro nejmenší děti či speciální program pro zahraniční návštěvníky Prahy. Po celé léto poběží také tradiční Nedělní dílny pro děti v Artparku a filmová představení v Kině Rudolfinum. Všechny akce v rámci Free Summer Events jsou pro veřejnost zdarma. Galerie Rudolfinum, Alšovo nábřeží 79/12, Praha 1, 1. 7. - 3. 9., 10.00 - 20.00.

Vladimír Boudník bez názvu aktivní grafika 1960. Výstava " Grafika a kresba 60. let ze sbírky KGVUZ" krajská galerie ve Zlíně.
Výstava ukáže Boudníkovy experimentální grafiky od rané tvorby

Dinosauří dílničky na Karlínských farmářských trzíchHlavním městem Praha bude v nejbližších dvou dnech 30. 6. až 1. 7. znít 12. mezinárodní festival policejních orchestrů Praha Festpol 2017, jehož pořadatelem je Policie České republiky zastoupená Hudbou Hradní stráže a Policie České republiky. Záštitu nad prestižní kulturní akcí převzali ministr vnitra Milan Chovanec, policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý, primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová a starosta městské části Praha 1 Old- řich Lomecký. Hudba bude znít v různých částech Prahy a vrcholným vystoupením pak nakonec bude společný závěrečný koncert všech účastníků na Staroměstském náměstí. Karlínské náměstí, Praha 8, 1. 7., 10:00 - 14:00.

Bylinky. Ilustrační foto.
Lidé se vrací k přírodě, byliny si pěstují pro zdraví i na chuť

Praha na griluFestival grilování potěší celou rodinu. Servírovat se budou nejen grilované speciality z celého světa, ale i domácí oblíbené pokrmy od lokálních restaurací a soukromých producentů. Děti potěší loutkové divadlo a zábavné hry. Dospělé zase koncerty skupin Simple Muffin a Sto zvířat. Střelecký ostrov, Praha 1, 1. 7. od 10 hodin.

Farmářské trhy na KulaťákuJedny z největších farmářských trhů v Praze jsou tradiční zastávkou milovníků kvalitních potravin. V příjemném prostředí si návštěvníci mohou nakoupit sezonní produkty od českých pěstitelů a výrobců. Nabídka je vždy velmi pestrá. Na trzích na Kulaťáku můžete nakoupit v podstatě vše potřebné na celý týden a zároveň si dát dobré jídlo, dobrou kávu a popovídat se sousedy, s farmáři či známými a kamarády. Máte možnost ochutnat grilovaná masa z českých chovů, polévky, pravé hamburgery, pravé italské těstoviny , palačinky nebo chorvatské grilované ryby. Na každém trhu je živá muzika, která dodá tu pravou atmosféru a také je tam dětský koutek. www.farmarske-trhy.cz. Vítězné náměstí, Praha 6, 1. 7., 8.00 - 14.00.

Ilustrační fotografie.
Colonial: Hitem je salám s fenyklem a sádlo

Street food v ZOOněStreet food v ZOOně bývalého Trojského pivovaru, který se znovu otevřel na ten nejunikátnější street food, který u nás najdete! Nepřeháníme. Tento víkend se můžete těšit na mexické quesadilly a wrapy, šťavnaté burgery, grilované speciality, luxusní zmrzlinu Carte d'Or, waffle se zmrzlinou, nuttelou, oreo, jahodami nebo banánem, kávu od druhého vicemistra soutěže Barista roku 2015, pečená žebírka a křidýlka podle amerického receptu, čerstvě vymačkaný fresh juice, domácí brownies a zákusky, kvalitní italská vína a prosecco, pivo z bubenečského minipivovaru, obří dětský park pro děti s koloběžkami, šlapacími kárami a skákacími prolézačkami a mnohem více… To vše v unikátních industriálních prostorech bývalého Trojského pivovaru. Vstup zdarma. Art&Food ZOOna, U Trojského zámku 4/1, Praha 7, 1. 7. - 2. 7., 10.00 - 20.00.

Gerhard RichterVýstava mapuje tvorbu jednoho z nejvýznamnějších soudobých malířů. Expozice se skládá z výběru děl z posledních 60 let umělcovy činnosti. Palác Kinských, Staroměstské nám. 12, do 3. 9.