Seriál Deníku: Olympijský sen.

Kateřina Šafránková začíná trénovat pro další sezonu. „Hodně na sobě pracuji, jde to dobrým směrem. Teď jsem se zrovna vrátila z tréninku, kde doháním, co jsem ztratila rokem bez sportu," řekla atletka předtím, než se vydala sledovat hokejový zápas Čechů se Slováky.

Úspěšnou kladivářku, která několikrát za sebou vyhrála anketu Sportovec roku, totiž na dlouho vyřadilo zranění kolena. Podezření na natržení sval se ale naštěstí ukázalo jako mylné.

Lékaři si dlouho lámali hlavu, co mladé sportovkyni vlastně je. „Ukázalo se, že to vše bylo od plochých nohou. Špatně jsem našlapovala a měla kotník vbočený dovnitř. Od toho se mi přetěžoval triceps a od toho mě bolel úpon, který to celé drží," vysvětlila, co ji zkomplikovalo sportovní dráhu takřka na jeden rok.

Pět týdnů v Jihoafrické republice

Nyní se ale vrací do formy. „Nově trénuji s naším nejlepším kladivářem Lukášem Melichem a jeho trenérem v Turnově, kromě toho trénuji i v Kolíně s Jiřím Tučkem," řekla. Brzy se ale chystá do Jihoafrické republiky, kde se bude připravovat pět týdnů.

„Člověku se hází lépe, když má kraťasy a tričko," vysvětlila s úsměvem, proč se sportovci vydávají za teplem. „Letos je ale taková zima, že by to šlo i tady," dodává. „Budu tam házet těžkými kladivy, potom se přenastavím na to svoje ženské," nastínila plány tréninku.

Zda se jí podaří vydat se na olympiádu, se teprve ukáže v průběhu sezony. „Myslím si, že se limity budou dávat až příští rok. Ale čekám, že budu muset hodit přes sedmdesát metrů," zamyslela se Kateřina Šafránková. A kdy bude jasno? „Kvalifikovat se můžu na jakýchkoliv závodech, které jsou určitou dobu na termínovce, kvalifikace je ale až aktuální v době, kdy mají být olympijské hry," vysvětlila.