Za malou chvíli už profesionální trenér mládeže Milan Kormaník z fotbalové asociace a kolínský trenér Jiří Biško zvali všechny děti k sobě. „Jaké znáte hry?" tázal se Milan Kormaník a díval se do malých očí plných nadšení. Děti vyjmenovaly všechny klasické hry od schovávané přes Mrazíka po hru na babu. A Mrazíka si za okamžik také zahrály. Trenéři svou berlou mrazilkou zmrazovaly běhající děti, byl slyšet výskot a smích.

Zanedlouho však také pláč. Jednoho z chlapců nikdo nerozmrazil a jemu po tváři kanuly slzy. „To nevadí, tak běž zatím k paní učitelce, třeba se k nám přidáš za chvíli," podotkl Milan Kormaník a poslal chlapce za paní učitelkou. Kromě kolektivních her si děti vyzkoušely skákat přes překážky i na trampolíně, kličkovaly mezi kužely a dávaly góly nebo předváděly, jak umí kotoul.

Přirozené prostředí

Do žádné činnosti je však nikdo nenutil. Dělaly jen to, co chtěly. Ředitelka mateřské školy Dana Malinová byla z nápadu ukázat dětem sport v jejich přirozeném prostředí nadšená. „Líbí se mi to, děti to donutí k nějaké aktivitě," řekla a dodala, že by bylo možné lepší, kdyby se akce zúčastnili také rodiče. „Aby také oni věděli, co všechno budou případně děti na fotbalovém tréninku dělat," vysvětlila.

„Na té zahradě se cítí skoro jako doma," připustil Milan Kormaník, že přirozené prostředí je jedním z důvodů, proč zástupci fotbalové asociace začali navštěvovat školky a školy. Možnost podobného tréninku mají totiž veškeré školy a mateřinky ve středních Čechách. Stačí kontaktovat právě Milana Kormaníka - mobil: 724 112 661, e-mail: kormanik@skfs.cz.

Čtěte také: Na nábor mladých talentů se do Čáslavi přijel podívat Bořek Dočkal