Točí záběry do připravovaného filmového seriálu Pustina, který produkuje společnost HBO Europe. 

Produkce zatím zveřejnila jména čtyř hlavních protagonistů. Hlavní roli starostky Hany Sikorové v osmidílném seriálu ztvární Zuzana Stivínová, k ní se dále připojují Jaroslav Dušek, Eliška Křenková a Jan Cina.

„Seriál je dramatickým příběhem rodiny, odvíjejícím se na pozadí vesnické komunity, která se v extrémní situaci ocitá na pokraji vlastního zániku," uvedli producenti.

Tajnosti se seriálem

Filmaři zatím z pochopitelných důvodů tají bližší podrobnosti o samotném seriálu. Při nymburském natáčení jsme zastihli vousatého Jaroslava Duška.

Podle mluvčí Pavly Brožkové ze společnosti HBO Europe se v Nymburce natáčí sekvence pro šestý díl seriálu. Celkem jich bude mít osm. Hlavním režisérem je jeden z celosvětově nejžádanějších reklamních režisérů současnosti, Ivan Zachariáš. Čtyři díly bude režírovat úspěšná režisérka původem z Poděbrad Alice Nellis.

Další ambiciózní projekt

Jedná se o další ambiciózní projekt uvedené televizní společnosti. Pustina naváže na spolupráci s uznávaným scenáristou Štěpánem Hulíkem, který s podílel na historické minisérii Hořící keř, oceněné jedenácti Českými lvy. Ta pojednávala o dnech po upálení se Jana Palacha.

Projekt v současné době vzniká na lokacích v Čechách a na česko - polském pomezí, kde bude natáčení pokračovat až do konce května letošního roku. V Nymburce by měli filmaři skončit ve středu 9. března večer.

Čtěte také: Slávek Horák: Chtěl jsem, aby Domácí péče fungovala univerzálně