Při vypouštění nádrže uvízla ve výpusti pod vodou devítiletá dívka, která se pohybovala v okolí vodní plochy za dohledu svého otce. Dívku z výpusti vyprostili přítomní dobrovolní hasiči včetně Jindřicha Štastného a předali ji do péče zdravotnické záchrannné služby. Díky rychlému zásahu jak hasičů, tak lékařů se podařilo dívku zachránit.

I přesto byl Jindřich Štastný označený za jediného viníka celé této události. Byl odsouzen na 16 měsíců podmíněně a bylo mu uloženo uhradit veškeré zdravotní výlohy spojené s léčbou postižené dívky. 

Jindřich Šťastný je obyčejný mladý kluk, který má před sebou celý život a tento soudní proces ho již stál mnoho psychických i fyzických sil. Kromě zápisu v trestním resjtříku je nucen se vypořádat s vysokým finančním odškodněním.

Transparentní sbírka

Sbírka je vyhlášena na úhradu zdravotních výloh Všeobecné zdravotní pojišťovny, právních výloh a náklady rodině postižené v celkově zatím vyčíslené výši 1,06 milionu korun.

Příspěvky mohou lidé posílat na zřízení bankovní účet u České spořitelny, pobočky Zruče nad Sázavou. Číslo účtu je 00000-4291771339/0800. Tato sbírka je transparentní a získané finanční prostředky budou použity výhradně k tomuto účelu. Sbor dobrovolných hasičů Nesměřice děkuje všem za jakýkoli obnos a projevy přízně.

Čtěte také: Mojmír Šourek převzal medaili za 70 let práce u dobrovolných hasičů