„O víkendu byli kolegové sportovat na třetí základní škole. Zatéká tam do šaten, kde je rovná střecha. Zázemí a šatny tu chátrají doslova před očima. Šlo by s tím něco udělat?" ptal se na posledním zasedání vedení města zastupitel Ivo Trešl. „Požádám odbor výstavby, aby se na to podíval," přislíbil starosta Pavel Jenšovský.

Vedoucí odboru správy majetku Ivo Žďánský v reakci řekl, že jeho odbor o problému sice ví, ale více udělat nemůže. Před lety došlo po přívalovém dešti k vytopení nové tělocvičny, ovšem opatření, která tu odbor správy majetku udělal, nestačí.

Nákladné řešení

„Před třemi roky se zde vyplavila celá tělocvična, udělali jsme opatření, která jsme schopni udělat. Nařídili jsme, aby se sledovaly kanalizační vpusti. Neteče sem voda jen ze střech, ale také ze hřiště. Už jsme opravovali i střechu. Chodníky jsou ale, bohužel, vyspádované k tělocvičně. Řešení je spíše většího investičního charakteru," vysvětlil vedoucí odboru správy majetku Ivo Žďánský.

S dešťovou vodou byly problémy u tělocvičny už dříve. Před čtyřmi lety přívalový déšť poničil jen několik měsíců používanou novou podlahu v tělocvičně. V tu noc z 20. na 21. června napáchal silný déšť škody ve městě za částku téměř šest milionů korun. Tehdy proudy vody kromě tělocvičny zničily kompletně také Komenského náměstí.

Čtěte také: Noční bouře s průtrží mračen přinesla v kraji potoky vody i oheň