O zvolení Chládka do čela středočeské SPO informovala strana na svém webu, upozornily v pátek servery Blesk.cz, idnes.cz a Echo24.

Chládka navrhl odvolat premiér Sobotka

„Pan Chládek vystoupil z ČSSD, a protože je to člověk činorodý a protože SPO má podobný program jako ČSSD, tak vstoupil k nám," potvrdil serveru Blesk.cz předseda SPO Jan Veleba.

Chládka navrhl odvolat z čela resortu školství premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na konci května 2015. Předseda vlády tak učinil v souvislosti s údajnou šikanou zaměstnanců na ministerstvu. Chládek ji popíral a označoval se za oběť mediálního lynče. V srpnu 2015 byl Chládek jmenován generálním manažerem státních reprezentací a fotbalových akademií Fotbalové asociace České republiky.

Předsedou SPO byl krátce i Miloš Zeman

SPO, která není zastoupená v Poslanecké sněmovně, ale má dva senátory, vznikla v prosinci 2009. V lednu následujícího roku změnila název na Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ). Předsedou strany byl krátce expředseda ČSSD a současný prezident Miloš Zeman. Po prohraných sněmovních volbách v květnu 2010 ale na post rezignoval. V roce 2013 byl zvolen čestným předsedou. V březnu 2014 vypustila strana ze svého názvu slovo zemanovci.

Volební sjezd SPO se bude konat v Praze v sobotu 11. února. Volit se bude vedení včetně předsedy.

Čtěte také: Langšádlovou nahradí ve vedení středočeské TOP 09 Jakob