Podle informací Nymburského deníku se jednalo o osmiměsíčního chlapce. „Došlo k pádu dítěte z balkonu. Na místo byla přivolána lékařská záchranná služba. Policisté okolnosti případu vyšetřují,“ uvedla policejní mluvčí Martina Fejfarová.

Podle mluvčí záchranky Petry Effenbergerové byl na místo přivolán záchranářský vrtulník. „Dítě utrpělo středně těžká poranění a bylo letecky transportováno do pražské nemocnice v Motole,“ řekla Effenbergerová.

Matka letěla do nemocnice s dítětem, doma zůstal otec připoutaný na vozík se dvěma dalšími dětmi. „Nic se v podstatě nestalo,“ reagoval na dotaz otec, který reprezentuje Česko ve sledge hokeji.

Na místě se chvíli po události objevila také kamarádka, která si nechala od policistů zasahujících na místě potvrdit, že doma zůstal sám otec se dvěma dětmi. „Jdu se zeptat, zda nepotřebuje pomoc. Jsou to moji kamarádi,“ říkala s lítostí v hlase žena, která vzápětí zmizela v domě, kde se případ odehrál.

Také další sousedka byla z celé události nemile překvapena. „Jsou to hrozně hodní, bezproblémoví lidé. Doufám, že děcko bude v pořádku,“ řekla zneklidněná sousedka.

Ilustrační foto
Kraj připraví cvičení na výpadek energie