Tradiční setkání připravují od jeho začátku hořovičtí zahrádkáři. Jejich program padne do noty každému. Svědčilo o tom nejen zaplněné Palackého náměstí při mnoha hudebních vystoupeních, ale i zájem o výstavy v sále radnice.

Palackého náměstí nebylo jediným místem, kde hrála hudba, lidé si dobrou muziku poslechli i v zahradě Domu zahrádkářů. Z bohaté nabídky výrobků řemeslníků a občerstvení si mohli lidé vybrat ve stáncích, které lemovaly nejen Palackého náměstí, ale i přilehlé ulice.

Setkání s přáteli

Zahrádkáři udržují v Hořovicích tradici už téměř tři desítky let nejen jako svátek sklizně cibule a cibulových copů, ale chtějí lidem nabídnout příjemnou možnost pro setkání s přáteli. A daří se jim to. 

„Na jarmark jsem se vpravil v pátek večer i v sobotu. Každý den má svou jedinečnou atmosféru. Zvláště páteční večer se povedl, a to nejen tím, že akci přálo počasí. Je to dobré místo sejít se s kamarády, na které nemáme během roku příliš mnoho času," prohlásil Aleš Krajdl ze Zaječova.

Houby nerostou, výstavu nahradily fotografieHouby nerostou. To ovlivnilo i nabídku výstav při víkendovém hořovickém Cibulovém jarmarku. „Výstava houbařů se letos nekoná," prohlásil předseda hořovických zahrádkářů Jaroslav Gross. Zároveň připomněl, že v sále radnice vystavují své výpěstky zahrádkáři z regionu.

Expozici ovoce - zelenina tradičně doplňuje soutěž o nejhezčí jablko. A to rozhodně nebylo vše. V přízemí radnice se představili i včelaři. Zpestřením byla výstava Léto v Hořovicích. Snímky lidem připomněly letošní krupobití, které připravilo některé pěstitele o část úrody.

Čtěte také: Burčákové slavnosti zaplavily Hustopeče, přijely davy