Jako první na místo dorazili policisté z místního oddělení Prosek, kteří z již hořících chatek vyvedli celkem čtyři osoby. Plameny poškodily i několik stromů v okolí chatek, hasiči také ze zasažených prostor vynesli propan-butanové lahve, které ochlazovali. Po uhašení požáru si ještě v noci převzali místo celé události do své kompetence kriminalisté.

"Ti následně zjistili, že za celou událostí stojí žena, respektive náklonnost jednoho z mužů k ní. Vše totiž nasvědčuje tomu, že osmapadesátiletý muž neunesl, že je jeho vyvolená na návštěvě u jiného a jal se konat. Nejprve měl motorovou pilou poškodit příbytek svého „soka“, což mu bylo ale zjevně málo a tak měl následně chatku zapálit," uvedl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Ježka museli z klece vyprostit hasiči.
Hasiči vyřešili "záhadu hlavolamu". Ježka z klece rychle vystříhali

Vzhledem k tomu, že byla noc, nařídili kriminalisté třetího policejního obvodu ranní doohledání místa události, které se ve spolupráci s vyšetřovateli hasičů uskutečnilo v devět hodin ráno.

"Ke zjištění příčin požáru byl v rámci zmiňovaného doohledání využit i pes cvičený k vyhledávání akcelerantů. Ten skutečně určil několik ohnisek, kde požár vznikl a odkud se nakonec rozšířil na celkem tři zahradní chatky," infomoval mluvčí.

150 let kominické jednoty si 26. května v centru Prahy přípomínali desítky kominíků.
Kampu naplnilo kominické štěstí

"Na základě zjištěných údajů zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů poškození cizí věci a obecné ohrožení. Pachateli za tyto delikty hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na osm let," uzavřel Hulan.