Ukázalo se pak, že hoří věci v jedné sklepní kóji. Při zásahu v dýchací technice se podařilo plameny rychle zlikvidovat; následně hasiči dům odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Škoda se odhaduje na 50 tisíc korun. Požár zničil nejen vybavení sklepní kóje, ale žár také poznamenal plastové rozvody vody. Proč začalo hořet, zůstává předmětem šetření.

Požár na balkonu v Jetelové ulici na Zahradním Městě.
KRIMI MIX: Požár na balkonu spolykal desetitisíce

Pád z balkonu senior neměl šanci přežítPomoci už záchranáři nemohli staršímu muži, který se v pátek ráno zřítil z balkonu v jednom z vyšších pater panelového domu v Kyselově ulici na ďáblickém sídlišti a jeho tělo dopadlo na balkon bytu ve druhém podlaží. Okolnosti tragédie zůstávají v šetření policie. Postřehy svědků nicméně naznačují, že spíše než o sebevraždu se jednalo o nešťastnou náhodu – muž zřejmě spadl ve chvíli, kdy se snažil cosi kutit v blízkosti okna.

Požár izolace.
KRIMI MIX: Na stavbě bazénu hořela izolace

Muž ničil auta před servisem, prý kvůli sporůmChtěl jsem se pomstít majiteli autoservisu, se kterým mám spor. Takové vysvětlení nabídl strážníkům 36letý muž dopadený krátce po ničení zaparkovaných vozidel. Hlídka městské policie byla krátce před půlnocí přivolána do Lovosické ulice na Proseku – s tím, že tam do zaparkovaných vozidel kope muž v šedé bundě, kraťasech a s batohem na zádech. Nalezen byl kousek od poničených aut – a to, že škody jsou jeho dílem, nepopíral. Jako podezřelý ze spáchání trestného činu skončil v rukou policie.

Zničené auto. Zdroj: Městská policie Praha Zničené auto. Zdroj: Městská policie Praha

Požár v prodejně květin.
KRIMI MIX: Požár v prodejně květin spolykal deset tisíc

Kdo viděl krvavý konflikt v hudebním klubu?Až tři roky vězení hrozí za ublížení na zdraví a výtržnictví 27letému muži, kterého policisté již krátce po činu dopadli jako podezřelého z útoku spáchaného v hudebním klubu. Krvavý incident v jednom z podniků na Václavském náměstí se stal kolem páté ranní již v neděli 14. května – pro kriminalisty I. obvodu pražské policie ovšem stále jde o živou záležitost. Kvůli objasnění všech souvislostí by potřebovali vyslechnout muže a ženy, kteří byli rozepři a následné potyčce přítomni. Věří, že se všímaví svědci ozvou prostřednictvím linky 158.
Svědkové, kteří byli rozepři a následné potyčce přítomniZdroj: Policie ČRSvědkové, kteří byli rozepři a následné potyčce přítomniZdroj: Policie ČRSvědkové, kteří byli rozepři a následné potyčce přítomniZdroj: Policie ČRSvědkové, kteří byli rozepři a následné potyčce přítomniZdroj: Policie ČR

Muž, který se přihlásil o peníze.
Kdo si vyzvedl ztracené a nalezené peníze?

Opuštěnou halu v Čelákovicích poničily plamenyNěkolikametrové plameny, které v pátek kolem půl šesté ráno vyšlehly z opuštěné haly v areálu strojíren TOS v Čelákovicích na Praze-východ, se hasičům podařilo zlikvidovat ještě za úsvitu – během dvaceti minut. Na místě nicméně měli práci ještě po několik hodin, když za pomoci termokamery vyhledávali skrytá ohniska. Na místě zasahovaly jednotky profesionálů i dobrovolné sbory z okolí. „Požár byl již uhašen. Nyní můžete bez omezení větrat," informovaly pak před osmou ranní webové stránky místní radnice. K informování veřejnosti byl přitom opravdu pádný důvod. Černý dým bylo vidět z daleka – a vše v okolí včetně aut pokryl černý spad. Co v objektu hořelo, zůstává předmětem šetření (stejně jako to, za jakých okolností požár vznikl).