V opuštěné hale v Korytné ulici ve Strašnicích hořelo větší množství odpadu – a to hned na několika místech. Plameny hasiči zlikvidovali s použitím dýchací techniky; nikomu se nic nestalo.

Hasiči trénovali orientaci
KRIMI MIX: Hasiči trénovali orientaci ve vlastním zakouřeném skladu

U stanice metra hořely okrasné keřeŠkodu odhadovanou na 25 tisíc korun způsobil rozsáhlejší požár tújí, který hasiči ve čtvrtek odpoledne likvidovali v blízkosti stanice metra Hůrka. Dvě hodiny po poledni se do práce pustila jednotka profesionálních hasičů ze Smíchova, jíž přijeli na pomoc také příslušníci dobrovolného sboru ze Stodůlek. Pokud se současné horké a suché počasí nezmění, podobných požárů zřejmě bude přibývat. Ohroženy jsou nejen okrasné keře, ale i travní porosty. Často bývají takovéto požáry přičítány neopatrným kuřákům.

Požár okrasných keřů u stanice Hůrka. Zdroj: HZS Praha/ Leoš Kučera

Cena za nedbalost se vyšplhala na sto tisícNedbalost byla podle zjištění hasičů příčinou požáru v Libni, který si vyžádal škodu vyčíslenou na sto tisíc korun. Na ploše 20×20 metrů hořely túje a travní porost v ulici Bulovka. Bojovat s plameny, které vyšlehly ve čtvrtek po půl páté odpoledne, vyjeli hasiči z centrální, holešovické a strašnické stanice. „Oheň dostali pod kontrolu za 15 minut po příjezdu pomocí tlakové vody a jednoho C proudu," připomněl Martin Kavka z centrály pražských hasičů.

Na Bulovce hořely túje.Zdroj: HZS Praha/ Leoš Kučera Na Bulovce hořely túje.Zdroj: HZS Praha/ Leoš Kučera Na Bulovce hořely túje.Zdroj: HZS Praha/ Leoš Kučera