Mimo jiné i proto, že šlo o velmi náročný zásah, při kterém bylo nutné vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu. Kvůli potřebě dovážet vodu byly povolány cisterny řady dobrovolných jednotek – a v Petrově bylo zřízeno čerpací stanoviště. Ve vedru se také příslušníci zasahujících jednotek museli častěji střídat.

Požár ve Varnsdorfské ulici.
Noční požár v kuchyni se neobešel bez zranění

Hasiči místo zásahu opustili až ve čtvrtek

Oheň zasáhl celé první patro dvoupodlažní chaty o rozměrech 10×15 metrů, připomněl hasič Petr Svoboda. Lokalizovat požár se podle jeho slov podařilo už během odpoledne – na požářišti však hasiči intenzivně pracovali ještě uprostřed noci a místo zásahu opouštěli až ve čtvrtek dopoledne.

I když se hasiči snažili vynosit z objektu cenné věci, aby nebyly zničeny použitou vodou, hmotná škoda je vysoká. „Byla vyčíslena na tři a půl milionu korun, uchránit se podařilo hodnoty za přibližně jeden milion," konstatoval Svoboda.

Požár haly v Libni.
KRIMI MIX: Při požáru haly s papírem shořel milion korun

Potvrdil, že jednou z prověřovaných možností vzniku požáru je závada na elektroinstalaci fotovoltaické elektrárny na střeše – zdůraznil však, že vyšetřovatelé zatím pracují hned s několika verzemi.