Likvidovat úmyslně založený oheň vyjela jednotka hasičů ze stanice v Krči deset minut před pátou ranní. Plameny budku zcela zničily a poškodily dopravní značení, sálající teplo navíc poznamenalo výlohu nedalekého obchodu. Kdo má tyhle škody na svědomí, zjišťuje policie.

Terčem žhářských útoků se v ulicích Prahy už nestávají jen odpadkové koše, kontejnery na sběr odpadu a sem tam nějaké auto. V bezpečí nejsou ani záchodky. Ukázalo se to v noci na úterý, kdy neznámý pachatel zapálil mobilní toaletu na stavbě rekonstruovanéZdroj: HZS hl. m. Prahy/Radek Krahulík

Požár v ul. Jeseninova.
KRIMI MIX: Požár ve squatu se obešel beze škod, ale ne bez zranění

V baru působil rozruch i škody, dostal želízkaNa policejní stanici putoval v poutech agresivní 28letý muž, k němuž byli v pondělí v půl šesté ráno přivoláni do baru v Nuselské ulici strážníci z Prahy 4 s tím, že dotyčný napadá hosty a ničí zařízení podniku. Muž, jehož jednání bylo očividně poznamenáno alkoholem, se násilnicky projevoval i v přítomnosti uniforem – a především chrlil sprosté nadávky. Dostal želízka – a rovnou z místa si ho odvezla přivolaná hlídka policie.

Místo dokladů vytáhl vrávorající muž kudluVíce než dvě promile nadýchal 49letý muž, který v pondělí v noci oslovil na Karlově náměstí hlídku strážníků z Prahy 2 s tím, že se chce oběsit. Nakonec si vykoledoval nasazením pout. Když se muž, jehož stav prozrazovaly problémy motoriky i špatná artikulace, představil jako budoucí sebevrah, vyzvala ho hlídka k prokázání totožnosti. V té chvíli se situace začala vyvíjet komplikovaněji, než v podobných momentech bývá zvykem: dotyčný se posadil na lavičku, avšak místo dokladů vytáhl kuchyňský nůž – přičemž ruku, v níž kudlu držel, schoval za zády. Na opakované a důrazné výzvy, aby zbraň odložil, nereagoval. Když udělal krok směrem k hlídce, následoval rázný zákrok: muž byl ozbrojen a dostal pouta. Skončil v rukou policistů, kteří se jeho počínáním dále zabývají.
Nůž. Zdroj: Městské policie Praha 

Nůž. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Pokus o vraždu byl prý vlastně obranou

Muže postřelila jeho vlastní pistole. Sama!Sedmatřicetiletého muže se střelným poraněním odváželi ve středu dopoledne záchranáři z prostor firmy v Celetné ulici v centru metropole. Do nemocnice ho předávali při vědomí a ve stabilizovaném sta­vu. Nešlo ale o důsledek přestřelky ani jakéhokoli jiného konfliktu. Podle policejních zjištění vše nasvědčuje neobvyklému neštěstí: muže postřelila jeho vlastní pistole, kterou v kritické chvíli ani nedržel v ruce; měl ji pouze u sebe. Správně zajištěná zbraň by ovšem při běžném nošení rozhodně neměla vystřelit samovolně. Naštěstí k újmě nepřišel nikdo další.