Celkem hasiči evakuovali z domu čtyři desítky lidí; některé byty museli otevřít násilím, aby se přesvědčili, že v nich nikdo nezůstal. Pěti pacientů (včetně ženy z vyhořelého bytu, která byla odvezena do nemocnice) se ujali záchranáři. Ti na místo vyslali i velkokapacitní sanitní vůz na podvozku nákladního automobilu Mercedes-Benz Atego. 

Hasiči Praha. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Hasiči spěchali do nemocnice, zasahovat nemuseli

Škoda je asi 1, 5 milionů

Jeho vybavení umožňuje pomáhat naráz většímu počet pacientů – v případě požárů jde především o poskytování kyslíkové terapie osobám, které se nedýchaly kouře. Ošetření potřebovali také dva lehce zranění profesionální hasiči. Přivolána byla rovněž veterinární záchranná služba Pet-Medic, protože se podařilo zachránit i čtyři psy.

Požár v bytě, jehož vybavení plameny kompletně zničily, se hasičům zasahujícím v dýchací technice pomocí jednoho vodního proudu podařilo dostat pod kontrolu během necelé půlhodiny. Jeho příčina zůstává v šetření – zdá se nicméně pravděpodobné, že vše má na svědomí závada na elektroinstalaci. Již během noci vyšetřovatel hasičů vyčíslil způsobenou hmotnou škodu: předběžně ji odhadl na 1,5 milionu korun.