Hořelo v jedné z místností zdevastovaného objektu zaplněného odpadky, který oznamovatel označil jako bývalé rádio. „Nejednalo se o budovu označovanou jako Klinika," zdůraznil Martin Kavka z centrály pražských hasičů.

Ke zdolání plamenů schvacujících odložené věci a odpadky hasičům pracujícím v dýchací technice stačilo využít jeden vodní proud. Na místě měli práci i záchranáři, kteří se starali o jednoho pacienta. Hmotná škoda je z pohledu hasičů nulová. Požár měla podle jejich závěrů na svědomí nedbalost neznámé osoby při používání otevřeného ohně.

Na dálnicích u Prahy se bouralo. Hromadně!Komplikace na příjezdu do Prahy po dálnici D1 přinesla ráno hromadná dopravní nehoda. Na kilometru 3,7 se těsně po sedmé hodině srazilo pět osobních aut. Vše skončilo jen hmotnými škodami, nikomu se nic nestalo. V ranní dopravní špičce se však vytvořila rychle narůstající kolona.
Jen krátce nato byla ohlášena větší dopravní nehoda bránící provozu také ze spojnice dálnice D11 a Pražského okruhu. Na nultém dálničním kilometru se srazily nákladní a dvě osobní auta. I v tomto případě se bouračka obešla bez zranění.

#clanek|3217171#

Auto, ve kterém spal člověk, plameny zcela zničilyZcela zničeno bylo osobní auto, k jehož požáru byli hasiči v pondělí voláni deset minut po třetí hodině v noci do Radotína. Třebaže dorazili sedm minut po ohlášení, zachránit už se nedalo nic. Shořel vůz zaparkovaný u zahrádkové kolonie v ulici Šárovo kolo, ve kterém původně spal jeho uživatel. Naštěstí vyvázl bez zranění – plameny včas zpozoroval a stačil před nimi utéct. Proč vyšlehly plameny, zůstává předmětem šetření, kterému se hasiči věnují společně s policií. Poznatky z dopoledního zkoumání na místě požáru přinesly první konkrétní poznatky: podařilo se vyloučit úmyslné zapálení. Jako nejpravděpodobnější se zatím jeví varianta, že došlo k technické závadě elektroinstalace.
Požár osobního vozu. Zdroj: HZS Praha/ Leoš Kučera Požár osobního vozu. Zdroj: HZS Praha/ Leoš Kučera Požár osobního vozu. Zdroj: HZS Praha/ Leoš Kučera 

Muž v poutech. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Muž s krvácejícím obličejem si vykoledoval pouta

Havarovaná auta oddělovali hasiči pomocí jeřábuNehoda na Štěrboholské spojce vyhlížela ošklivě, nakonec ale srážka tří osobních aut nepřinesla závažnější komplikace. K autům, které po střetu ve směru jízdy směrem na Krč hodnu před pondělím polednem byla v sobě silně zaklíněna, ovšem bylo třeba přivolat hasičský jeřáb. S jeho pomocí se je podařilo „roztrhnout" a odstavit na kraj komunikace. Okolnosti havárie šetří policie.
Nehoda na Štěrboholské. Zdroj: HZS hl. m. Prahy Nehoda na Štěrboholské. Zdroj: HZS hl. m. Prahy Nehoda na Štěrboholské. Zdroj: HZS hl. m. PrahyNehoda na Štěrboholské. Zdroj: HZS hl. m. Prahy

Požár vozu v ulici Vrchlického.
KRIMI MIX: Auto skončilo v plamenech. Někdo ho zapálil úmyslně