Na místo nejdříve vyrazily jednotky z Petřin a z Pražského hradu. Ihned po příjezdu na místo hasiči zjistili, že síly a prostředky na místě nedostačují. Byly proto povolány posily a na místo postupně vyjelo celkem 9 jednotek hasičů, včetně několika jednotek HZS Praha a dobrovolných jednotek ze Stodůlek, Zličína a Řep.

Ulice v okolí místa zásahu vedeného ze země i ze střechy byly uzavřeny. Do některých objektů zasažených požárem museli hasiči vstoupit násilně.

Řidč náraz do zdi Lochkovského tunelu nepřežil.
Do Lochkovského tunelu narazilo auto, řidič na místě zemřel

Zásah komplikoval hasičům mráz, jehož vlivem zamrzala voda na silnici. Na místo byl proto povolán sypač, který prosolil okolní ulice. Hasiči pak pomocí lopat rozházeli sůl i v okolí zásahových vozidel, uvedl Týdeník policie.

"Objekty byly již devastovány před požárem a nacházel se v nich převážně komunální odpad. Požár se podařilo lokalizovat v 00.48 hodin, hasiči provedli dohlidku požářiště ještě v nedělních ranních hodinách. Při požáru nedošlo ke zranění, příčina se vyšetřuje. S ohledem na devastaci objektu již před požárem budou škody minimální," informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Bývalý squatt Šatovka 15. ledna 2019 preventivně hlídala policie.
Co čeká nejznámější pražské squatty? Chátrání a demolice...