V sousedství požáru se totiž nacházela garáž, v níž byly uskladněny tlakové láhve. Ještě větší starosti ale zasahujícím hasičům způsobila nedaleko stojící plastová nádrž s naftou. Ta se žárem zdeformovala a stovky litrů pohonných hmot unikly. Nafta vytekla až na silnici před dům.

„S největší pravděpodobností se dostala i do kanalizace, ohrozila také vodu v místním potoce. Na něm museli hasiči udělat čtyři norné stěny,“ uvedla Lenka Kostková v centrály středočeských hasičů. Hmotná škoda se odhaduje na tři miliony korun, na tři miliony byly také vyčísleny hodnoty, které se zásahem hasičů podařilo uchránit.

Jednoho člověka, který se nadýchal zplodin, museli ošetřit záchranáři. Vyšetřovatelé nyní zjišťují, proč vůz začal hořet. V úvahu přichází technická závada na elektroinstalaci zaparkovaného automobilu, vyloučeno ale není ani úmyslné zapálení. Na likvidaci plamenů a úniku ropné látky se podílelo šest hasičských jednotek. Vedle profesionálů z Řevnic, Berouna a pražských hasičů z Černošic přijely také dobrovolné sbory z Rudné, Ořechu a Choteče.

V současné době jsou Lukáše Vejvara z HZS Středočeského kraje prověřovány dvě příčiny vzniku požáru. Jako první označil vyšetřovatel požárů úmyslné zapálení neznámým pachatelem, druhá možná varianta je technická závada na elektroinstalaci nákladního vozidla. Majitelka domu vyčíslila škodu vzniklou požárem přes tři miliony korun. Včasným zásahem hasičů se podařilo uchránit majetek ve výši čtyř milionů korun.