Prvním krokem bylo vyvedení ženy s dětmi do bezpečí, tím dalším pak návrat do domu, který policisté začali detailně prohlížet. Předpoklad, že uvnitř mohou být i další lidé, se potvrdil; do bezpečí policisté evakuovali ještě desítku dalších osob. Jeden z členů hlídky se při tom nadýchal kouře; byl pak převezen do nemocnice.

Pomáhala výšková technika 

Podobné požáry v bytových domech si vždy vyžádají masivnější nasazení hasičských jednotek – je třeba připravit se na to, že se sousedství může být potřeba zachraňovat větší počet lidí.

Na místo proto spěchaly jednotky profesionálů nejen ze Smíchova a z Radotína, ale i z Krče; nechyběla ani výšková technika. Na pomoc dorazili rovněž příslušníci dobrovolných sborů z Řeporyjí a Stodůlek. K likvidaci ohně nakonec stačilo použít jeden vodní proud.

Škoda asi za půl milionu 

Poté, co se podařilo plameny zdolat a dům odvětrat, vrátili se dovnitř i příslušníci policie – tentokrát kvůli vyšetřování příčin požáru, který podle prvotních odhadů za sebou nenechal škodu vyčíslenou na zhruba půl milionu.

Než kriminalisté budou moci jednoznačně konstatovat, za jakých okolností začalo hořet, je však ještě třeba počkat. „Co bylo příčinou požáru, napoví až znalecké posudky," poznamenal v úterý Daněk.

Čtěte také: Požár kulis způsobil škodu produkční firmě, nikoli Barrandovu