Jeho obyvatelé museli být vynášeni – a většinou i vyváženi s postelemi nebo na vozíku – poté, co plameny zachvátily jeden z pokojů zařízení v Rektorské ulici. Kvůli silnému zadýmení museli hasiči, kteří se na místo sjeli z pěti pražských požárních stanic, použít vyváděcí masky.

Samotná likvidace plamenů nebyla pro hasiče náročná, byť museli použít i výškovou techniku a zasahovat s použitím dýchacích přístrojů; plameny se během chvilky podařilo ulít vodou ze dvou hadic. Objekt také bylo třeba odvětrat, aby se obyvatelé mohli vrátit zpět.

Šest lidí rozvezli zdravotničtí záchranáři do tří nemocnic

Dospat rušnou noc ve svých pokojích jich ale mohlo jen 21. Šest lidí, pět žen a jednoho muže, rozvezli zdravotničtí záchranáři do tří nemocnic. Pět pacientů se nadýchalo kouře, 81letá žena má popálené dlaně. Neštěstí lze všechna zranění označit jako lehká. Záchranáři na místě pomáhali i ošetřovatelce, která se rovněž nadýchala kouře. Velkou pomoc na místě představoval kyslíkový vůz záchranné služby, který posloužil nejen při inhalaci kyslíku, ale také některým z evakuovaných poskytl dočasné zázemí.

Co kolem čtvrt na jedenáct večer na pokoji ve třetím patře odehrálo, zůstává předmětem šetření. V jeho rámci bude také upřesněna způsobená škoda, předběžně odhadnutá asi na 300isíc korun. Plameny zdevastovaly celý pokoj, zničeny jsou i dveře na lodžii a plastové okno. Kouř poničil také malby na chodbách a podhledy. Prvotní poznatky napovídají, že plameny zřejmě měla na svědomí technická závada elektroinstalace zářivkového svítidla.