"Shořela elektrokonvulzní místnost, příčinou byla s největší pravděpodobností závada na jednom z přístrojů. Požár byl okamžitě zlikvidován, nikdo neutrpěl zranění," informoval facebookový profil léčebny v Klecanech u Prahy. Ve zdravotnickém zařízení zasahovala i zdravotní záchranná služba Středočeského kraje, ve spolupráci s policií evakuovali zhruba 50 pacientů z pokojů do jídelny. Záchranáři po hodině zásah ukončili s tím, že se nikomu nic nestalo. Podobně rychlí byli i středočeští hasiči. Podle vyšetřovatele HZS Středočeského kraje vznikla požárem (především zplodinami hoření) škoda ve výši 2 milionů korun, z větší části na vyšetřovacích přístrojích. Nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru je technická závada elektrického přístroje.

Dita Protopopová kandiduje za ANO na starostku Prahy 8, má blízko k Andreji Babišovi. Jeho synovi psychiatrička pomáhala v kauze Čapí hnízdo.
Psychiatrička Babiše juniora podle kolegů nepochybila. Na Krym jel na ryby

Klecanský ústav se dostal do médií shodou okolností znovu v krátké době. Minulý týden se totiž kolegové z NÚDZ postavili za lékařku Protopopovou, která psala zprávu pro policii o psychickém stavu Babiše juniora v souvislosti s trestním stíháním kvůli dotačnímu podvodu při stavbě luxusní farmy Čapí hnízdo. Babiš mladší podle vlastních slov dostal vybrat, jestli bude v ústavu zavřený, nebo pojede na prázdniny.

Manžel doktorky Petr Protopov jej pak vzal na výlet na Krym, do Ruska a následně jej nechal na východě Ukrajiny s novou přítelkyní. Babiš junior, který podle otce trpí od roku 2015 schizofrenií, pak v lednu 2018 psal české policii, že jde o únos. Tuto verzi zopakoval i v reportáži TV Seznam, která před týdnem spustila mediální humbuk. 

Dita Protopopová kandiduje za ANO na starostku Prahy 8, má blízko k Andreji Babišovi. Jeho synovi psychiatrička pomáhala v kauze Čapí hnízdo.
Neúnosný tlak a lživé informace. Psychiatrička z Babišovy kauzy rezignovala

Šéf vladního hnutí ANO však označuje celou věc za připravenou kampaň, místo oslav 17. listopadu jel do Ženevy za synem a první manželkou Beatou, aby jim pomohl od tlaku. S nemocným potomkem hrál Babiš šachy a vysvětloval mu, o co jde. Mezitím se konaly v Praze několika tisícové demonstrace, při nichž lidé žádali Babišovu demisi. Předseda vlády ovšem odstoupit nehodlá.

Zaměřením Národního ústavu duševního zdraví je výzkum neurobiologických mechanismů vedoucích k rozvoji nejzávažnějších duševních poruch jako schizofrenie, deprese, úzkostné stavy a reakce na stres. Součástí výzkumu je rovněž vývoj a testování nových diagnostických a léčebných metod. Součástí kliniky je ambulance, denní stacionáře i lůžková oddělení. Pracoviště vede renomovaný psychiatr Cyril Höschl.

Babišova farma Čapí hnízdo, kongresové centrum Agrofertu
Můj syn je nemocný, tvrdí Babiš. Ale v době kauzy Čapí hnízdo pilotoval letadlo