K častým výjezdům hasičů ze Satalic se řadí zásahy u dopravních nehod. Právě odtud přijíždí pomoc v červených autech k bouračkám, které se stanou na hradecké dálnic D11, mladoboleslavské rychlostní silnici R10, na Pražském okruhu i na Vysočanské radiále. Hasební obvod stanice má svá specifika, připomněla ve středu Pavlína Adamcová z centrály pražských hasičů.

Nacházejí se tam satelitní městečka – lokality se zástavbou rodinných domků – i rozsáhlé sídlištní aglomerace jako je Černý Most; nechybí několik nákupních center ani velká logistická centra s desítkami skladovacích hal či řada průmyslových parků. Ke zvláštnostem hasebního obvodu se řadí firma dodávající propan-butan, distributor chemických látek a také dva kilometry ropovodu Družba.

„Dalšími jsou ve Kbelích armádní letiště a letecké opravny, civilní letiště v Letňanech – ale rovněž několik historických staveb jako jsou zámek Ctěnice, zámek Vinoř, zámek Dolní Počernice, Čakovický zámek, Hloubětínský a Chvalský zámek," připomněla Adamcová, na jak rozmanité zásahy musí být sataličtí hasiči připraveni.