Více o příčinách a případně i okolnostech její smrti by měly prozradit výsledky pitvy. Sanitka záchranné služby odvážela do Thomayerovy nemocnice dalšího člověka: muže z bytu o podlaží výš, který se nadýchal kouře. Ze sousedního bytu byla příslušníky zasahujících jednotek vyvedena pomocí vyváděcí dýchací techniky jedna žena bez zranění.

Jednotky hasičů ze základen na Chodově a ve Strašnicích, které byly na místě pět minut po ohlášení, plameny rychle zkrotily; lokalizovat se je podařilo během necelé čtvrthodiny. Oheň nicméně zničil větší část vybavení bytu: co nespolykaly plameny v zasažené místnosti, zdevastovaly žár a zplodiny hoření; poškozeny jsou vybavení, malba na stěnách i omítky v celém bytě.

Kouření, nemoc, léky…

Zkoumání příčin vzniku požáru, který si nejen vyžádal lidský život, ale také za sebou zanechal hmotnou škodu vyčíslenou na půl milionu korun, zůstává předmětem šetření. Na definitivní závěry bude třeba počkat - hasiči i policisté ovšem mají jasno, co se zřejmě v bytě odehrálo, a na zjištění o okolnostech předcházejících tragédii se shodují.

„Ohledáním byla jako příčina vzniku požáru určena nedbalost (neopatrnost) při kouření, způsobená nemocí a použitím tlumicích léků," konstatovala v pátek Adamcová.

Čtěte také: Hašení se museli chopit i vyšetřovatelé