Okolnosti, za kterých k těžkému úrazu došlo, se stále vyhodnocují, připomněla Adamcová. Zda zranění souvisí s výbuchy tlakových láhví a zborcením části objektu, zatím nikdo nekomentoval.

Čtěte také: Jeden mrtvý, dva zranění. Hasiči likvidují požár lakovny ve Zvoli už druhý den

Přímo na místě si požár vyžádal život jednoho zaměstnance

Hašení požáru rozměrné haly v areálu lakovny, který ve Zvoli vypukl v úterý dvě a půl hodiny po půlnoci, se protáhlo až do středečního odpoledne. Konečnou likvidaci hasiči ohlásili v 15.08. Na místo ale stále dohlížejí; závěrečný průzkum je plánován na čtvrteční osmou ranní.

Přímo na místě si požár vyžádal život jednoho zaměstnance. Jeho tělo hasiči nalezli teprve v úterý vpodvečer. „Do vinohradské nemocnice záchranáři odváželi ještě zaměstnankyni s popáleninami 1. stupně v obličeji a na ruce, který se nadýchala kouře," řekla Deníku Petra Effenbergerová ze středočeské záchranné služby.

Příčina vzniku požáru je v šetření

I když se díky nesmírnému úsilí hasičů z širokého okolí i z hlavního města podařilo uhájit administrativní objekt v sousedství, hmotná škoda se předběžně odhazuje na sto milionů korun, uvedl Petr Svoboda z centrály středočeských hasičů.

Příčiny vzniku požáru zůstávají v šetření, na kterém se vedle kriminalistů a specialistů hasičů na zjišťování příčin požárů podle slov mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka podílejí i experti Technického ústavu požární ochrany. Na závěry si však bude třeba počkat. Odpovědi na klíčové otázky nebudou k dispozici v řádu dnů ani týdnů, ale půjde o měsíce. Josef Šebek, majitel firmy Intebo, jíž vyhořelý objekt patří, odhaduje, že nejspíš muselo jít o technickou závadu – na pracovištích se totiž nenacházelo nic rizikového.

Čtěte také: Stomilionový požár si vyžádal lidský život