„Maso je z ohně lepší než trouby, kromě jiného má díky němu chuť umami,” říká šéfkuchařka Markéta Libánská. Kuřata dodává do podniku farma Rašovice Ladislava Martínka. „Rašovické kuře roste kolem 55 dní, a to se odráží na chuti i kvalitě,“ doplňuje Dominika Flecková, manažerka Grils.

Restaurace Centrum
Při volbě restaurace nejdůležitější kvalita jídla. Na značce piva nezáleží

Interiér inspirovaný černou kuchyní

Ambiente si v případě tohoto podniku poprvé vyzkoušelo financování pomocí crowdfundingu na platformě Fundlift. „Chtěli jsme dát příležitost zaměstnancům, partnerům i hostům se finančně podílet na výsledcích Ambiente. A protože máme rádi nové věci, nabídka od Fundliftu nás oslovila,“ říká Pavla Berglová, finanční ředitelka AMBI CZ. Peníze, které Ambiente získalo z kampaně, použilo k pořízení grilu, kuchyně a vybavení interiéru. Pět milionů, které potřebovalo, vybralo v kampani během pěti hodin.

Interiér nového podniku navrhovala Tereza Froňková, která vycházela z památkově chráněného domu, původně hospodářského stavení, ve kterém se podnik nachází. Grilování kuřat jí připomnělo černou kuchyni, kterou podtrhla selskými židlemi a kamennou podlahou.

Restaurace Eska.
V michelinském průvodci jsou už čtyři pražské restaurace. Nově karlínská Eska