Deníku to potvrdil generální ředitel Škody Tomáš Krsek.

„Potencionální zájem tu existuje, případná koupě je ovšem otázkou ceny a obchodních podmínek,“ uvedl. Podle něho ale zatím Siemens žádná jednání nezahájil.

Tomáš Krsek také uvedl, že akvizice zličínské vagónky není nic o co by Škoda Transportation přehnaně stála. „Vidíme to hlavně jako zajímavou investici,“ poznamenal.

Škodu v Siemensu zajímá především tamní hliníková technologie stavby vozových skříní. Atraktivní je i současný výrobní program osobních vagónů Siemensu.

„O osobní vagóny zájem máme, ale to neznamená, že společně s koupí závodu získáme rovnou know-how. To bychom mohli získat buďto tím, že získáme licenci, nebo že osobní vagóny sami vyvineme. Pro nás jsou přípustné obě varianty,“ uvedl Tomáš Krsek s tím, že Škoda má kromě technologie zájem i o tamní zaměstnance, a to především o odborné profese.

Koncern Siemens podle posledních informací nehodlá na Zlíčíně propouštět do 30. září příštího roku. Chtěl by proto najít vhodného kupce tak, aby výroba zde mohla pokračovat i po jeho odchodu.„V současné době evidujeme několik zájemců,“ potvrdil mluvčí společnosti Petr Sedláček. Siemens jejich jména zatím drží v tajnosti.