„Jedná se o logickou změnu a další posílení faktu, že provozně Český Aeroholding a Letiště Praha fungují jako jedna společnost již od odchodu Českých aerolinií ze skupiny Český Aeroholding," uvedlo letiště.

Kromě Řehoře a Krause zůstává v představensku i Špaček

Personální sjednocení vedení obou společností zároveň předchází plánované fúzi obou firem, která má vyústit v začlenění Aeroholdingu pod Letiště Praha. To je zároveň nejvýznamnější společností státního holdingu. Celý proces by měl být dokončen před koncem letošního roku.

Kromě Řehoře a Krause zůstává v představenstvu Letiště Praha Milan Špaček, který má na starosti bezpečnost. Do jeho gesce spadá vedení strategie a správy bezpečnosti, hasičský záchranný sbor, ostraha letiště a bezpečnostní kontrola cestujících a zavazadel. Posledním členem je Jiří Petržilka, který zodpovídá za letecký obchod a komerční aktivity.

Do Prahy létalo 64 leteckých společností 

Pražské Letiště Václava Havla loni odbavilo více než 13 milionů cestujících, meziročně o 8,7 procenta více. Do Prahy létalo 64 leteckých společností na pravidelných linkách do 146 destinací. Průměrně největší české letiště odbaví 374 vzletů a přistání denně.

Český Aeroholding, který zaměstnává 4500 zaměstnanců, je tvořen pražským letištěm, leteckými mechaniky ze společnosti Czech Airlines Technics a zaměstnanci odbavení z Czech Airlines Handling.

Čtěte také: Pražské letiště loni odbavilo přes 13 milionů cestujících