Thajci nakoupili od Warimpexu akcie v celkové hodnotě 180 milionů eur (téměř 4,9 miliardy korun). V rámci transakce získali vedle celého hotelu Vienna House Diplomat a poloviny akcií hotelu Angelo Vienna House také dva hotely v Krakově a po jednom v Lodži, Katovicích, městě Miendzyzdroje na baltském pobřeží Polska a v Bukurešti.

Provozovatelskou společností u všech těchto hotelů nadále zůstane firma Vienna House. „Od roku 2015 stoupá atraktivita hotelových nemovitostí ve střední a východní Evropě, čehož chceme využít," řekl polskému listu šéf Warimpexu Franz Jurkowitsch.

Čtěte také: Hotel Evropa v centru Prahy bude provozovat řetězec Marriott

Thajská společnost se na trhu nemovitostí pohybuje tři desítky let 

„Naše budoucnost bude nadále svázána s hotely a kancelářskými budovami ve střední a východní Evropě a v Rusku," uvedl. Jeho společnost nijak nehodlá vyklidit pole a i nadále chce působit v regionu zahrnujícím i Česko. Trasakcí chtěl Warimpex získat kapitál na další možné projekty.

Thajská společnost U City se podle polského listu na trhu nemovitostí pohybuje tři desítky let a její tržní kapitalizace činí 453 milionů eur. Investuje do hotelů a dalších komerčních nemovitostí doma i v zahraničí a poslední dobou se soustředí i na projekty ve střední a východní Evropě.

Čtěte také: Za zábavou mají přijet dva tisíce Seveřanů. Méně než dřív