Z celkové výše příjmů by měly daňové příjmy dosáhnout asi 94 milionů Kč. Nejvyšší částku získá radnice z takzvaných transferů, tedy peněz například od hlavního města, a to téměř 494 milionů korun. Další prostředky získá mimo jiné také z nedaňových příjmů, mezi které patří poplatky nebo pokuty.

Radnice vyčlení pro školství skoro 210 milionů 

Neinvestiční výdaje by letos měly podle dokumentu dosáhnout zhruba 624,6 milionů korun, na investice půjde zmíněných asi 207 milionů a dalších více než devět milionů korun rozdá radnice na dotacích. Novinkou bude vyčlenění pěti milionů korun, o jejichž využití budou moci rozhodnout obyvatelé.

Pro školství vyčlení radnice 209,8 milionu Kč, z nichž větší část půjde na běžné výdaje. Investice ve školství budou 91,6 milionu Kč. Praha 5 například zrekonstruuje hospodářský pavilon a kotelnu v ZŠ Nepomucká, v základní a mateřské škole Na Pláni vybuduje za 10,5 milionu dvě třídy mateřské školy a ve škole v Tyršově nechá udělat vestavbu do půdního prostoru.

Rozpočet by měli zastupitelé schválit v únoru 

V oblasti dopravy se městská část chystá například na stavbu parkovacího domu Poštovka nebo na Barrandově a rovněž plánuje vložit 2,3 milionu korun do spojení Císařské louky se smíchovským břehem.

Letos Praha 5 zatím hospodaří v rozpočtovém provizoriu, které jí zakazuje investovat, může pouze platit chod městské části. K tomu smí využít měsíčně maximálně jednu dvanáctinu loňského rozpočtu. Rozpočet na letošní rok by měli zastupitelé schválit podle informací v únoru.

Čtěte také: Praha 1 bude letos hospodařit s výdaji 971 milionů korun