Schodek bude více než 162 milionů korun. Na jeho pokrytí městská část využije zhruba 49 milionů korun z minulých let. Počítá také s 50 miliony korun z fondu na novou radnici a s dotacemi magistrátu. Příjmy 271,5 milionu korun tvoří většinou převod peněz z hlavního města. To radnicím přispívá na každého obyvatele, žáka nebo na provoz státní správy.

Čtěte také: Radnice Prahy 10 dostala od ÚOHS pokutu sto tisíc korun

Nejvyšší částka půjde na rozšíření školky 

Na platy zaměstnanců a další související platby půjde 119,8 milionu korun. Za provoz úřadu nebo právní a jiné služby zaplatí 30,3 milionu. Z běžných výdajů půjde například 20,5 milionu korun na údržbu zeleně, údržba a oprava silnic vyjde na 12,2 milionu. Provoz školek vyjde na 14 milionů, základních škol na 50 milionů korun ročně. Organizaci Sociální služby městské části Praha 12 přispívá radnice 17,2 miliony korun.

Z investic půjde nejvyšší částka (19,8 milionu korun) na rozšíření mateřské školy Angel. Za 13 milionů radnice opraví bývalou školní družinu v ulici K Dolům pro potřeby komunitního centra. Tři miliony bude stát cvičiště pro dobrovolné hasiče v Cholupicích.

Dvanácta od začátku roku hospodařila v rozpočtovém provizoriu 

Na zahájení projektové přípravy nové budovy radnice počítá se 49 miliony korun. Letos zpracuje dokumentaci pro územní řízení a v roce 2018 pro stavební povolení. Stavba má začít v roce 2019, uvedení do provozu se plánuje o dva roky později. Čtvrt miliardy korun na stavbu půjčí radnici hlavní město, splácet je bude 14 let od roku 2023.

Prahu 12 tvoří části obcí Cholupice, Kamýk, Komořany, Modřany a Točná, ze správního hlediska i Praha-Libuš. Městská část s více než 51 tisíc obyvateli od začátku roku hospodařila v rozpočtovém provizoriu. Ke stejnému kroku přistoupilo více radnic i přesto, že hlavní město, do jehož rozpočtu se jejich odvíjejí, schválilo dokument loni v listopadu. Zastupitelé Prahy 12 ho projednají 28. března, mezi velkými městskými částmi budou poslední.