Plochy kolem bazénů jsou náročné na splnění různých požadavků. Vyžaduje se hlavně dobrá zátěžovost, bezpečnost, odolnost vůči bazénovým chemiím, protiskluzová úprava a také mrazuvzdornost. Tyto požadavky přírodní materiály mohou splnit jen těžko. Proto lidé při výběru obkladů u bazénů, ať už volně stojících nebo zasazených v zemi, často volí WPC.

„Chůze po podlaze z WPC je velmi příjemná. Prkna jsou totiž dokonale hladká, až sametově jemná na dotek. Na slunci se nerozpalují, nehrozí zadření třísky a mají rovněž protiskluzovou broušenou texturu," uvedla Zuzana Krucká, marketingová manažerka společnosti WPC - Woodplastic.

Ilustrační foto.WPC válcuje přírodní materiály také svou odolností proti hnilobě, což je právě u bazénu, z něhož voda často stříká na plochu kolem, velmi důležité. Tuto vlastnost má WPC díky kvalitní výrobní technologii Strandex. Materiál obsahuje 60 procent dřevité moučky a 40 procent zdravotně nezávadného HDPE polymeru. „Polymery, které materiál obsahuje, vodu přirozeně odpuzují," dodala Krucká.

Dřevoplasty od z woodplastic.cz mají plné profily a tudíž i větší zátěžovost a nasákavost. V dřevoplastech s dutými profily se usazuje voda a materiál začíná po čase hnít a praskat. Takové výrobky jsou sice levnější, ale ve výsledku zákazník zaplatí mnohem víc, než kdyby si napoprvé pořídil kvalitní WPC. K pořizovací ceně nekvalitních dřevoplastů je potřeba připočítat demontáž obkladů a následně materiál a montáž nových obkladů.

Čtěte také: Bydlení podle horoskopu: ohnivá znamení mají ráda bezúdržbové materiály