Jedním z návštěvnicky "nejvytíženějších" stánků byl podle PR manažerky veletrhu Andrey Salákové ten od Fyzikálního ústavu Akademie věd. Byl největší a návštěvníci na něm našli 20 různých stanovišť. Hodně zájemců přilákaly také expozice, které přibližovaly vesmír, jeho poznávání a také účast České republiky na projektech Evropské kosmické agentury. Spíše menší děti zaujalo Padělatelské doupě Ústavu pro českou literaturu, kde si mohly prohlédnout a vyzkoušet padělání listin a také zapsat do přiložené knihy svou vlastní smyšlenou zprávu.

Tisková konference kapely Pražský výběr
Před Stouny zahraje Pražský výběr. Na koncertu v Letňanech nebudou peníze

Podle Salákové byl veletrh určený pro všechny věkové kategorie, od předškolních dětí po seniory. "Obecně se dá říct, že ve čtvrtek a v pátek v dopoledním čase převažovaly školy, odpoledne široká veřejnost a o víkendu tvořily velkou část návštěvníků i rodiny s dětmi," uvedla Saláková. Většina vystavovatelů vyslala na veletrh přímo své vědce, takže zájemci o vědu se mohli dozvědět i odbornější informace, než jaké bývají obvykle určené dětem.

Veletrh vědy pořádá Akademie věd ČR. Letos se konal po čtvrté, trval stejně jako loni tři dny. Pořadatelé na něj zvou i významné osobnosti z jiné než vědecké oblasti. Letos to byli například Zvědátoři Martin Rota a Patrik Kořenář, kteří popularizují vědu a mají vlastní pořad pro mladé lidi. Kromě vědecko-výzkumných pracovišť se na veletrhu představují i inovační firmy.

Snímek Prahy pořízený z vesmírné stanice ISS astronautem Feustelem.
Americký astronaut Andrew Feustel vyfotil Prahu z vesmírné stanice ISS