VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Festival Chřestfest přilákal téměř 900 hostů

Praha /FOTOGALERIE/ - I letos během hlavní chřestové sezóny se uskutečnil gastronomický festival Chřestfest, který každoročně pořádá největší online průvodce po restauracích Restu.cz. Během festivalu nabízelo 12 vybraných restaurací z Prahy a Brna speciální tříchodová chřestová menu za 350 korun. Přes festivalovou stránku www.chrestfest.cz udělali uživatelé 374 rezervací pro celkem 880 hostů.

14.5.2015
SDÍLEJ:

Z gastronomického festivalu Chřestfest v Praze: Roman Špeta z restaurace Altány Kampa s hlavním chodem grilovaným lososem podávaným se zeleným chřestem na másle s holandskou omáčkou.Foto: DENÍK/Jiří Macek

V Praze se letošního Chřestfestu zúčastnilo 10 restaurací, mezi nimi například Modrý zub, Altány Kampa, Blue Vagon, La Terrassa nebo La Bottega Tusarova. Mezi chřestovými delikatesami se objevily variace na chřestové krémy nebo saláty, ale také zajímavá hlavní jídla jako restované krevety na ústřičné omáčce s čerstvým chřestem a česnekem, telecí frikasé s chřestem a křupavými bramborovými rösty nebo typická chřestová rizota.

V Brně svá chřestová menu představily Boulevard Restaurant a Palazzo Restaurant. A protože na chřest kladli zdejší šéfkuchaři důraz i u dezertů, mohli tu návštěvníci ochutnat třeba cheseecake na lůžku z chřestového čokoládového krému nebo chřestové crème brûlée s medovo-limetkovým chřestem.

Sny o chřestu

„Festival vítáme, o chřestové menu byl veliký zájem. Musím se přiznat, že se mi dokonce o chřestu i zdálo," uvedl Jan Konečný, kuchař z pražské restaurace Altány Kampa. V této restauraci nabízeli v rámci festivalového menu polévku chřestový krém, předkrm italské chřestové rizoto s bílým vínem a parmazánem a jako hlavní chod grilovaný filet z lososa podávaný se zeleným chřestem na másle a holandskou omáčkou.

„Se zájmem o letošní Chřestfest jsme velice spojeni," hodnotí skončený dvoutýdenní festival Pavel Suchánek z Restu.cz. „V blízké době chystáme takzvaný Restu Week, během něhož budou vybrané restaurace v Praze nabízet speciální menu. Spolupracovat na něm budeme se službou Uber a uživatelé tak budou získávat nejen extra kredity za rezervace do restaurací, ale také možnost se nechat do restaurací svézt a zase odvézt zadarmo," dodal Suchánek.

Autor: Jiří Macek

14.5.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Roman Sklenák.

Šéf poslanců ČSSD: Kvůli Babišovi by se měla sejít koaliční rada

Ilustrační foto

Hnojte popelem

Nová cyklostezka spojí Prahu s letištěm i krajem

Pražští cyklisté se už dnes prohánějí do Kralup či k Labi. Brzy pro ně bude jednodušší dostat se i na západ. Okolo ruzyňského letiště totiž povede nová cyklostezka. Jednou by milovníci kol mohli dojet až do Kladna.

AKTUALIZOVÁNO

Vytékající voda uzavřela stanici metra Malostranská

Praha – Překvapeni zůstali cestující v centru Prahy, když hodinu před polednem i v hodinách následujících nečekaně narazili na zavřené dveře stanice metra Malostranská. Soupravy na zelené trase A se přitom nezastavily – pouze touto stanicí projížděly bez zastávky. Tentokrát nebyl na vině nález podezřelého zavazadla, k němuž se nikdo nehlásí, což leckoho napadne jako nejpravděpodobnější varianta. Problém přinesla technická závada.

Staronový šéf České televize: Natočíme velký dětský seriál

Navázat na úspěchy Arabely, Pana Tau nebo kultovních Návštěvníků by chtěl Petr Dvořák, který bude šéfovat veřejnoprávní stanici až do roku 2023.

Zoo Praha si připisuje další chovatelský úspěch. Orlí pár se stará o trojčata

Praha - Zoo Praha se může pochlubit dalším významným chovatelským úspěchem. V současné době se zde daří odchovávat na hnízdě pod rodiči tři mláďata orla východního. Je to vůbec poprvé, kdy je známo, že se tento druh orlů chovaných v lidské péči stará o trojčata. Návštěvníci mohou mláďata s rodiči vidět ve voliéře ve spodní části zoo.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies