Autorem designu je přední český umělec Maxim Velčovský, který svým dílem odkazuje na fakt, že na místě dnešního obchodního centra stávaly domy U černého koně, U bílého lva a U bílé boty.

Jednotlivé skleněné plastiky byly nejprve vyrobeny z drátové konstrukce a poté osázeny černými nebo opálovými koulemi z ručně foukaného hutního skla. Na černého koně, který má na délku přes tři metry, museli novoborští skláři vyrobit přes šest tisíc černých koulí v šesti velikostech v průměru od 14 do 100 milimetrů.

Bílý lev má na délku přes dva metry a tvoří jej tři tisíce skleněných opálových koulí o stejném průměru. Bota má na délku přes půl metru a na její výrobu bylo použito přes pět set opálových koulí.

Recepční pult

Součástí dvorany obchodního centra Quadrio je i recepční pult, pro nějž byl použit modulární Hydrogene systém, který pro společnost LASVIT navrhli designéři Peter Olah a Lars Kemper.

Jedná se o sedm unikátních skleněných panelů o rozměrech 800 x 800 milimetrů, které zdobí ručně broušený klínový brus. Tyto panely jsou bezpečnostně laminovány a po obvodu jsou nasvíceny LED pásky. Lze je programovat a měnit u nich barvy ve spektru RGBW.

Panely jsou vyrobeny z nejčiřejšího dostupného plochého skla, skvěle u nich tak vyniknou vlastnosti skla a precizní řemeslné zpracování.

Čtěte také: Obchody v Quadriu se otevřely, kanceláře se zaplní později