Odehrát se stihl duel úvodního kola florbalistek Bohemians – Chodov, který odstartoval v 11.00 hodin. V něm pořádající tým Bohemians před 658 diváky vyhrál 7:6 v prodloužení.

Zápas se nakonec nedohrál 

Hlavní program se nejdříve v pátek kvůli předpovědi počasí posunul z původně plánovaného času 16:00 o hodinu dříve. Nakonec se začalo kvůli dešti v době původního termínu. Organizátoři uklidili a vysušili plochu. Jenže 1620 příznivců si unikátní duel do konce vychutnat nemohlo.

„Mrzí mě to hlavně kvůli organizátorům, byla v tom spousta práce a chyběl kousek, aby se stal zázrak," litoval Dóža. „Přiznám se, že když jsem přišel a začalo pršet, tak jsem nevěřil tomu, že by se vůbec začalo. A když přerušili rozcvičku, tak jsem si dal sprchu, oblékl jsem se a šel jsem na kafe," uvedl kanonýr Chodova.

Útočník Tyl musel do nemocnice 

V čase 37:59 sudí Libor Galvas a Lukáš Mikula museli zápas ukončit a ligová komise rozhodne, jakým způsobem se bude dohrávat či celý opakovat. Na kluzkém povrchu se zranil po pádu mimo hřiště útočník Chodova Miloš Tyl, který musel s tržnou ránou na hlavě do nemocnice. Zbytek třetiny se měl dohrát až po pauze, ale než se týmy vrátily ze šaten, začalo opět pršet a duel už znovu nezačal.

„Mrzí to hlavně kvůli lidem, kterých se sešlo i přes nepřízeň počasí celkem dost. To neustálé odkládání, přerušování všem asi dost vadilo. Ale zkušenost to byla dobrá. Ráno jsme počítali spíš s tím, že se ani nezačne," řekl útočník Bohemians Adam Růžek.

Ještě větší zájem příznivců než na Štvanici byl o duel Pardubic s Tatranem Střešovice, na který do Tipsport Arény zavítalo 2112 fanoušků. Sledovali vítězství favorizovaných Pražanů po přestřelce 7:6.

Na výhře FBC Ostrava v Liberci 10:7 se podílel čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci Dominik Eichner. V dresu poražených zaznamenal hattrick Tomáš Marek.

Čtěte také: Štvanici v sobotu ovládnou florbalisté Chodova a Bohemians