Nadto ve středu večer (19.00) dorazí do haly Královka poslední tým tabulky Mersin. Co může Pražanky zastavit? „Jak znám naše hráčky, podcenění vylučuji," říká Hejková. Komplikace by mohly přinést zranění. „Oproti Krakovu už bude k dispozici Anete (Šteinbergaová), možná i Candice (Dupreeová), marodily ale Tereza (Vyoralová) s Martou (Xargayovou)," vypočítává trenérka. A všimne si změn v tureckém kádru.

Mersin se bude snažit praktikovat zonovou obranu

„Na rozdíl od našeho prvního vzájemného zápasu nezůstal v Mersinu kámen na kameni," popisuje Hejková, jež upozorní především na jedno jméno. „Příchod Američanky Danielle Robinsonové soupeřkám jistě pomůže," vzpomene rozehrávačku, která v Praze dlouho působila a byla klíčovou oporou při jediném triumfu USK v nejprestižnější soutěži starého kontinentu.

„Znáte to, bude se snažit na nás vytáhnout," zasměje se Hejková. Přes hráčské rošády se podle ní styl Mersinu nezmění. „Je mimořádně organizovaný. Využijí jistě toho, že se nám u nich nedařilo na zónu, a budou ji praktikovat i tentokrát," poukáže na obranný systém, který ne vždy USK svědčil.

USK musí soupeřkám vnutit běhavý styl basketbalu

„Na zónu existuje jednoduchý recept. Musí se vám dařit střelba z dálky," konstatuje trenérka, jejíž poslední předzápasové slovo bude aktivita. „Nesmíme se nechat uspat. Naopak samy musíme soupeřkám vnutit běhavý styl basketbalu."

Čtěte také: Basketbalistky USK si proti Mersinu mohou přiblížit postup