„Většina zimních stadionů v Praze má to nejlepší za sebou. Jejich vzhled odpovídá jejich věku," řekl bývalý juniorský hokejový reprezentant a trenér mládeže Martin Holý, který je spolu s mistrem Evropy v krasobruslení Tomášem Vernerem ambasadorem projektu.

Hokejistům budou sloužit samostatné ledové plochy

Kromě sportovních klubů chtějí do haly přilákat i děti z okolních škol a školek. Vzniknout má také nový mládežnický hokejový klub a přesune se tam klub krasobruslařů. „Rádi bychom oddíly propojili, chceme spojit metodiku krasobruslení a hokeje," dodal hokejista Holý.

Sloužit jim budou dvě samostatné ledové plochy o rozměrech 28 krát 56 metrů. Použité technologie mají být o 40 procent úspornější než je u podobných projektů běžné.

Součástí objektu má být i hala na curling

Počítá se například s využitím odpadního tepla pro tepelné čerpadlo, které bude ohřívat například vodu ve sprchách. Sněhová tříšť sebraná na ledové ploše má pak pomoci zvyšovat účinnost chlazení.

V Praze je v současné době osm zimních stadionů, a to v Holešovicích, Vršovicích, na Veleslavíně, v Braníku, na Smíchově, v parku Gröbovka, ve Stodůlkách a v Letňanech. Výstavba dalšího se plánuje také na Opatově. Jeho součástí má být i hala na curling. Ta je v Praze zatím jedna, v roce 2004 vznikla nedaleko stanice metra Roztyly. Uvažuje se také o opravě hokejové haly u Výstaviště, která je v majetku města.

Čtěte také: Skromné finále Ligy mistrů. Dala by Praha zápasu větší glanc?