Po vynucené pauze měla před začátkem turnaje ve dvouhře na kontě pět porážek. Po půlročních komplikacích se postupně dostávala do formy, na J&T Banka Prague Open se ale definitivně rozehrála, v pěti zápasech nenašla přemožitelku a získala titul.

"Je nejsladší. Jsem strašně šťastná, že se mi podařilo vyhrát turnaj doma v Praze a takhle se nastartovat do sezony, protože je to pro mě po té dlouhé nemoci a cestě zpátky, kdy se nedařilo, velmi emotivní," řekla devětadvacetiletá tenistka.

Nepatřila k favoritkám

Kdyby Šafářové před turnajem vědma předpověděla, že vyhraje, byla by si pomyslela, že by to bylo krásné. A jaká je realita? "Je to prostě úžasný," smála se.

Vzhledem k dosavadním špatným výsledkům nepatřila k favoritkám turnaje, ale věděla, že už se dostává do bývalé formy. To zjistila o týden dříve při těsné prohře s krajankou Karolínou Plíškovou, kterou pak v Praze vyřadila v semifinále a překazila jí obhajobu.

"Už s Kájou ve Stuttgartu jsem se cítila dobře, takže jsem doufala, že to někde přijde. A že to přišlo hned tady, za to jsem strašně ráda. Jsem nadšená," řekla Šafářová.

Druhý nejcennější triumf

Vítězství v Praze je pro Šafářovou druhým nejcennějším titulem kariéry po loňském úspěchu na turnaji vyšší kategorie v Dauhá.

S nadsázkou na kurtu tvrdila, že teprve v Praze pro ni začala sezona, do které kvůli nemoci vstoupila až v půlce února. Ale nejdříve si protrpěla pět porážek. "Bojovala jsem, abych se dostala do formy," uvedla Šafářová a po sobotním vítězném finále už mohla říct: "Už jsem byla stoprocentní. A to je pro mě asi nejlepší zpráva."

V duelu o titul otočila zápas s Australankou Samanthou Stosurovou. Pomohla si v něm čtrnácti esy a dvě dala na závěr celého utkání. "Říkala jsem si, že do toho musím jít, protože ona mi zápas zadarmo nedá. Takže jsem si říkala, že musím být odvážná a hrát svoji hru. Že to vyšlo dvěma esama, o to je to lepší pocit," řekla.

Smekla před fanoušky

Poprvé v kariéře nejspíše vyhrála třikrát turnaj na jednom místě. Ani jako juniorka něco podobného nedokázala. "Řekla bych, že ne. Je to krásný."

Celý týden si pochvalovala skvělé fanoušky. Divákům poděkovala, že i díky nim se dokázala zvednout a dokráčet pro trofej. "Lidi byli úžasní," řekla a přirovnala atmosféru k zápasům Fed Cupu v domácím prostředí.

"Samozřejmě O2 Arena je ještě o hodně větší, ale tady je zase publikum blíž a vytvoří se větší kotel. Opravdu mě hnali dopředu. Strašně moc jim děkuju za tuhle úžasnou podporu," uvedla tenistka.

Ze Stromovky spěchala na letiště a zamířila do Madridu. V 1. kole se tam utká s CoCo Vandewegheovou z USA a doufá, že prodlouží vítěznou šňůru.

Čtěte také: Šafářová je zpět na vrcholu! Podmanila si turnaj v Praze: Je to emotivní