Ve všech pádech se skloňuje slovo štěstí, a zaznělo i v názoru trenéra Dalibora Töröka, který má v dostihu na 2400 metrů tři svěřence včetně velkého favorita Black Canyona, kterého povede žokej Petr Fortet.

„Všichni tři, tedy Black Canyon, Felix i Noble Cliffs jsou dobře připraveni. Black Canyonovi by samozřejmě trochu pomohla měkčí půda, ale podmínky jsou pro všechny stejné a on umí i na pevném podkladu. V přípravě jsme udělali vše, co bylo nutné, a teď jen potřebujeme trochu štěstí. Ale to jsou dostihy a může se stát cokoli," řekl Dalibor Török.

Velká Chuchle. Ilustrační foto.
Derby láká tradicí i jedinečností okamžiku

Tři hlavní favoriti

Zajímavé je, že v prognózách některých odborníků se objevuje jako favorit Nagano Gold (žokej Bauyržan Murzabajev), přičemž vyhrál nejvýš dostih třetí kategorie, i když zdrcujícím způsobem. Stále se hovoří i o Stellar Speedovi (ž. Aureilen Lemaitre), běhajícího ve Francii, i Aeneasovi (Tomáš Lukášek). Ale vyhrát může kdokoli ze šestnácti účastníků.

Ovšem i ostatní dostihy mají své kouzlo. Například v Conseq Zlatém poháru na 2400 metrů bude startovat předloňský vítěz derby Touch Of Genius, v Tattersalls Mile na 1600 metrů kůň roku 2016 Dally Hit, v Ceně TRM na 1200 metrů populární sprinter Mikesh.

Velká Chuchle. Ilustrační foto.
Sázet budou čeští i francouzští milovníci dostihů

I když první dostih startuje ve 14.00, nejezděte na závodiště do Velké Chuchle na poslední chvíli, vyhnete se frontám na parkovišti i u pokladen. Výborné je spojení po železnici z hlavního nádraží či Smíchova, vlak jezdí každou půlhodinu. Doprovodný program začíná v Conseq parku už ve 13.00.